Hoe iedere organisatie digitaal opnieuw kan beginnen

Geschatte leestijd - 4 minuten

De digitale nulmeting. Voor het bepalen van de juiste digitale strategie en het juiste digitale transformatie traject is het van belang om te weten hoe de huidige digitale situatie van jouw organisatie eruitziet. Ik gebruik daar onze beproefde digitale nulmeting voor.

Huidige situatie analyseren

Het analyseren en kwantificeren van de huidige digitale situatie van jouw organisatie wordt de digitale nulmeting genoemd. De digitale nulmeting is onze belangrijke methode om de resultaten van de implementatie van de digitale strategie in de toekomst objectief te kunnen meten.

Voordat ik start bij klanten met het digitale transformatie traject is het belangrijk om de huidige digitale situatie van de organisatie te analyseren en te kwantificeren. Vanuit de digitale nulmeting zullen we objectieve doelen en doelstellingen bepalen.

Digitale nulmeting onderdelen

Ik stel de prestatiefactoren en metrics vast waarmee we de implementatie van het vervolgtraject kunnen monitoren. Het resultaat van de digitale nulmeting bestaat uit een rapport met aanbevelingen, adviezen en tips voor een succesvolle digitale strategie en de implementatie van die strategie!

De complete digitale nulmeting bestaat uit 5 directe onderdelen:

Hieronder vind je de uitleg van de verschillende onderdelen.

Digitale Reputatie Monitor

Zoek je naar een manier om de concurrentie te verslaan op social media? Wil je het beter doen op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en TikTok dan je concurrent? De Digitale Reputatie Monitor helpt je hierbij.

De Digitale Reputatie Monitor is een unieke index op basis van 4 metrics: post ritme, post interactie, betrokkenheid bij de posts en (echte) volgers groei. Samen vormen de indices een compleet beeld hoe een organisatie of persoon scoort op een specifiek kanaal en/of alle kanalen bij elkaar. De vier indices van de kanalen worden gecombineerd tot een unieke index die de prestatie van de kanalen van organisatie weergeeft ten opzichte van zichzelf en het social media landschap met de concurrenten. 

Digitaal Volwassenheid Assessment

Hoe digitaal (on)volwassen kun je jouw organisatie noemen? Hoe (on)volwassen is jouw organisatie of de organisatie voor wie je werkt op het digitale vlak? Heb je een digitale strategie en hoe ver ben je? Hoe zijn de processen verankerd en hoe wordt sturing gegeven? Hoe zet je data in, en wat is de status van jouw metrics?

We ontwikkelden een uniek en beproefd assessment dat inzicht geeft over de status van de digitale volwassenheid van jouw organisatie. Welke van de obstakels zijn aanwezig in jouw organisatie? Gekeken wordt naar 4 thema’s: verankering in het management, sturing door de organisatie, vergaren en gebruik van data en meetbare normen oftewel welke metrics worden ingezet.

Digitaal Ecosysteem Survey

Met dit survey maak ik een overzicht van de data, het digitale gereedschap en de systemen die je gebruikt in de organisatie. In de systemen en kanalen van jouw organisatie vind je ‘contextuele data’. Deze data ontstaat binnen het eigen digitale ecosysteem. Je vind de data in jouw app of website, webshop en sociale media waar je gebruik van maakt.

Die kanalen zitten allemaal gekoppeld aan gereedschap dat wordt ingezet voor marketing, communicatie en analyses en de opslag van data. Daar liggen de antwoorden en daar ligt het onontgonnen goud van jouw organisatie.

Tijd om het gereedschap en de systemen te identificeren en zo het goud van jouw organisatie te delven!

Business Acceleration Scan

Hoe voorspel je de toekomstige bedrijfswaarde van een organisatie? We hebben een unieke methode ontwikkeld die je hierbij helpt. Met deze methode worden data gecombineerd uit digitale kanalen, zoals social media, website en nieuwsbrief, met de informatie uit de verschillende winst- en verliesrekeningen. Die informatie wordt gerelateerd aan verschillende waarderingsmodellen, zodat je inzicht krijgt in de actuele en potentiële bedrijfswaarde.

Content Impact Scan

Wil je met content de concurrentie verslaan? En je resultaten op social media verbeteren? De Content Impact Scan is een opname van de huidige situatie hoe content door jouw organisatie wordt ingezet om de digitale reputatie in het digitale landschap te realiseren ten opzichte van jouw concurrentie.

Ook interessant

Denis Doeland zijn virtuele assistente Bridget legt uit over de term Digitaal Vermogen.

Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie