Waardecreatie door data. Hoe ver ben je eigenlijk?

Wie heeft haar omzet in 2012 zien toenemen dankzij zorgvuldige analyse van verzamelde data uit social media kanalen en daarop gebouwde marketing campagnes?

Toekomstige kasstroom

Inventaris, hardware, voorraad, en debiteuren. Ze krijgen steeds minder waarde bij de waardering van jouw bedrijf. De houding en het gedrag van banken onderschrijven dit. Maar wat doet de waarde van jouw bedrijf dan wel toenemen? Precies … DATA!

Niet zo maar alle data, maar vooral de data van het gedrag en interesses van jouw klanten. Want dit geeft inzicht in de toekomstige geldstroom. Je kunt daarop nieuwe marketingacties ondernemen en direct een groot bereik aanschrijven en uitnodigen. Ideaal vooral wanneer u een B2C bedrijfsvoering heeft. B2B bedrijven hebben zeker ook mogelijkheden.

B2C

Inmiddels zijn er een hoop bedrijven aan de slag met een Facebook-pagina. En ja, er wordt ook hier en daar wat getwitterd. Maar hoe moet deze data opgevangen worden? En hoe bereiken we nog meer mensen? Wat is de waarde daarvan? Dit zijn de eerste vraagstukken waar veel organisaties mee worstelen. De volgende stap is deze data te analyseren om daarna een compleet nieuwe marketingstrategie op te zetten, met als doel de waarde van jouw organisatie te laten toenemen.

Er ontstaan steeds meer nieuwe software toepassingen om de door uw opgebouwde social media kanalen, omgevingen en communities ‘uit te luisteren’ en zo data te verzamelen, die je vervolgens kunt analyseren zodat jouw organisatie kan floreren. Een oude term, maar nog altijd toepasselijk in deze nieuwe digitale wereld.  Samengevat: het creëren van een community is stap 1, maar het verzamelen en analyseren van data om er daadwerkelijk iets mee te kunnen is een zeer belangrijke tweede stap. Laat je daarvoor bijstaan door deze specialisten om hoge kosten te vermijden. Want anders wordt het een tijdrovende en geldverslindende klus, zeker wanneer jouw community snel groeit.

B2B

Ben je een producent en verkoopt je merken via detailhandel? Dan heb je een B2B business, maar zijn jouw merken bekend bij jouw (mogelijke) klanten? Jouw werkelijke klanten. Hoe zou het zijn wanneer uw verkopers inzicht hebben in de interesses en koopgedrag van jouw werkelijke klanten?

Jouw verkopers kunnen dan bij jouw afnemers op bezoek met onder de arm een compleet data portfolio. Hiermee kunnen gezamenlijke Marketing- en sales-acties opgebouwd worden. Goed voor jou en goed voor jouw klant. Een klassieke WIN-WIN, ingezet door jouw eigen internet strategie. Well done … je genereert waarde!

Waardecreatie nu en in de toekomst

Wilt je jouw bedrijf binnenkort verkopen, dan zullen accountants of andere financiële specialisten voor je aan de slag gaan met een hoop gegevens. Veelal gebaseerd op het verleden. Maar blijft deze waardering stand houden in de toekomst?

Het is een oude wijze van waardering welke binnenkort naar de achtergrond zal schuiven. Verdwijnen doet het natuurlijk niet. Echter, de grootste waarde van jouw bedrijf hangt voornamelijk af van jouw toekomstige kasstromen. Die komen bij jouw klanten vandaan. Het is daarom aan te raden snel te starten met deze nieuwe digitale waarde creatie.

Hoe ver bent u eigenlijk?

Lees ook

Hulp nodig bij waardering van uw data of het opzetten van uw strategie? Neem gerust contact op … Kijk hier


Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

2Reacties

Voeg toe
 1. 2
  Michel Put

  Tja….een duidelijk evidence based verhaal, dat daarmee een absolute waarheid wordt!
  Snel mee aan de gang, lijkt mij….

  Swingende groet,

  Michel Put

Plaats jouw reactie