Denis Doeland

Over Denis Doeland

Achtergrond

Denis Doeland (Utrecht 1971) is vanaf 1993 actief in de muziek-industrie (Dance). Hij startte bij platenwinkel Bad Vibes van waar de eerste muziekactiviteiten van ID&T starten. In zijn 18-jarige carrière bij ID&T heeft Denis zich bezig gehouden met de exploitatie van intellectueel eigendom en de online activiteiten van ID&T, Q-Dance en Sensation. In Mei 2011 richt hij zich volledig op DDMCA om verder als zelfstandig professional te werken in de vele deelgebieden binnen het intellectueel eigendom en technologie spectrum.

Visie

Als specialist in de digitale wereld helpt Denis tegenwoordig bedrijven en organisaties internet en social media toe te passen om zo te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van fans, klanten, medewerkers en andere betrokkenen. Op het gebied van kennisontwikkeling, kennisdeling en consultancy in combinatie met de inzet van technologie, internet en social media loopt Denis voorop in Nederland. Denis levert zijn diensten tegenwoordig in de vorm van o.a. adviezen, analyses, lezingen, waarderingen, trainingen, social media en internet monitoring.

Denis zijn visie is dat een entertainmentbedrijf bestaansrecht heeft door de content die het produceert en de fans die het weet te binden. De gedachten omtrent de opkomende digitale wereld heeft hij indertijd rond 2008 verwoord in de eerste digitale visie voor de entertainmentindustrie: ‘Als dj, evenement of festival ben je een netwerk. Content is daarbij de drijvende kracht om verbinding te maken met fans en klanten. Data zijn de toegevoegde sturende factoren en economische waarden voor het bedrijf.’

Blogger en docent

Sinds begin 2013 is Denis, naast zijn werkzaamheden als consultant en adviseur voor diverse organisaties, gastdocent bij diverse Hogescholen en geeft hij gastcolleges aan diverse Universiteiten. Naast het doceren werkte hij samen met Ger Hofstee aan het boek ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu‘ dat inmiddels is verschenen. Eind 2015 is zijn eigen boek ‘EDM en de Digitale Wereld – Waarom dj’s, evenementen en festivals moeten veranderen?’ verschenen. Denis blogt voor Emerce, Marketingfacts, Adformatie, LiveScope, Sportnext, Digital Economics, Fast Moving Targets, Fanfiber, True, DJ Mag en diverse gastblogs.

‘Ik ben altijd gedreven, gemotiveerd, betrokken en enthousiast. Mijn communicatieve vaardigheden combineer ik met een commerciële, ondernemende en ‘out of the box’ mindset. Ik ben constant bezig met digitale strategie, social media, analytics, intellectueel eigendom en nieuwe business modellen voor diverse branches zoals sport en media. Ik ben autodidact en heb een zeer uitgebreide natuurlijke interesse in digitale media en de inzet van content daarbij in relatie tot fans en klanten.’

Interviews

Tot slot Denis zijn CV is te vinden via zijn LinkedIn-profiel http://nl.linkedin.com/in/denisdoeland

Vragen of hulp nodig op het gebied van digitale verandering, data, internet en social media? Neem gerust contact op.

DDMCA
Keizersgracht 330-b
1016 EZ Amsterdam

Telefoon: +31 20 4272880
Mobiel: +31 6 13520250
E-mail: denis.doeland@ddmca.com
Web: http://www.ddmca.nl