Crowdfunding: Africa Unsigned

Een tijdje geleden was ik op de maandborrel van 22tracks.com. Daar werd het genre Africa Unsigned gepresenteerd. Het genre is een verlengde van de site www.africaunsigned.com een nieuw crowdfunding project van voormalig Sellaband-oprichter Pim Betist.

Na het vetrek bij Sellaband begon Pim Betist de nieuwe site Africa Unsigned. Op basis van crowdfunding wordt aan Afrikaanse artiesten de mogelijkheid geboden hun muziek uit te geven. Een aantal muziekexperts zoals Damon Albarn van de Gorillaz en Blur, Baba Maal en Tony Allen beluisteren de muziek van de artiesten en maken een selectie. De ‘Believers’ kunnen een artiest steunen voor 1 dollar. Als de artiest 10.000 dollar heeft gecollecteerd kan de artiest de studio in om 3 nummers op te nemen. De muziek wordt gedistribueerd naar alle ‘Believers’ die artiest hebben gesteund. Africa Unsigned promoot de muziek door deze aan te bieden in diverse downloadwinkels. De inkomsten worden tussen de artiest en ‘Believers’ gedeeld.

Ik ben benieuwd hoe dit nieuwe crowdfunding project de komende tijd zich zal ontwikkelen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe
 1. 1
  Kay

  Hello,

  I just thought id let you know about the new competition AfricaUnsigned.com is running in the run up to our launch event:

  In aanloop naar de officiële lancering op 24 juni in Amsterdam, is Africa Unsigned een campagne gestart om supporters aan te trekken die in staat zijn een buzz te creëren voor het project. In ruil hiervoor maken deze actieve supporters kans op een retour vliegticket naar een Afrikaans land om daar zijn of haar favoriete artiest van Africa Unsigned te ontmoeten.

  Wat moet je doen om een ticket naar Afrika te winnen?

  1. Steun één van de artiesten op AfricaUnsigned.com

  2. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen hetzelfde doen.
  De persoon die het hoogste aantal supporters binnen haalt tot aan ons lanceerfeest op 24 juni wint een vliegticket naar Afrika.

  Je gebruikersnaam is je promotie code:
  Wanneer je mensen zo ver hebt gekregen dat ze zich registreren op AfricaUnsigned.com, laat ze dan jouw gebruikersnaam invullen in het promotiecode veld. Dit maakt het voor ons mogelijk om bij te houden wie de beste promoters zijn.

  Aanmeldingsbeloning:

  Nieuwe gebruikers die de tijd nemen om het promotiecode veld in te vullen worden beloond. Elke week worden er gratis goodies verspreid onder de nieuwe supporters zoals: T-shirts, mp3 spelers gevuld met Afrikaanse muziek etc.

Plaats jouw reactie