Waarom community building steeds belangrijker wordt voor artiesten en influencers

Geschatte leestijd - 4 minuten

Community building waarom? Direct contact met fans is een belangrijk onderdeel van de relatie-economie. Daarom onderhouden artiesten en influencers op platforms als Discord en Telegram contact met hun fans. Verder verkennen content creators alternatieve apps. Ontdek welke rol het nieuwe platform Geneva kan spelen in jouw marketingmix en community building.

Community is beleving

Het bouwen van een community oftewel community building is een goede methode om je fans zowel gezamenlijk als individueel te bereiken. Dat is Justin Hauser, founder van community-app Geneva niet ontgaan. Met zijn platform Geneva speelt Hauser hier slim op in. Deze app is een combinatie van Clubhouse, WhatsApp en Reddit. Door middel van zogenaamde Rooms kan je als artiest video- en audiobellen of chatten met fans.

Hauser zag dat er behoefte was aan alternatieve platforms. Instagram, Facebook en Twitter zijn bij nader inzien toch minder geschikt voor community building. Er vindt daardoor een verschuiving plaats naar Discord, Telegram en Geneva. De reden daarvan is dat de laatstgenoemde platforms meer opties bieden als het gaat om het bouwen van kleinere en gesloten online gemeenschappen. Je staat als artiest of YouTuber simpelweg dichter bij je fans op Discord dan op Instagram.

Hardwell gebruikte ‘The Story of Hardweel’ tijdens zijn sabbatical om de relatie met zijn fans vast te houden

Fanrelatie van dj’s

De wereldberoemde DJ Hardwell onderhield voor zijn sabbatical met behulp van een chatbot al een tijd zijn eigen community op WhatsApp en Facebook. Deze chatbot is volledig geautomatiseerd en altijd bereikbaar voor zijn fans. Hardwell’s chatbot zorgde er destijds voor dat zijn relaties altijd op de hoogte bleven van zijn nieuwste releases, updates en toffe acties.

Het gebruik van een chatbot kan veel werk uit handen nemen en er toch voor zorgen dat fans op de hoogte blijven van je nieuwste updates. Wel is het goed om je volgers ook van wat menselijke interactie te voorzien. Dat kan door het doen van Q&A’s of gepersonaliseerde boodschappen met ze te delen.

Conclusie

Direct contact met fans is en zal een essentieel onderdeel blijven in de relatie-economie. Zorg daarom dat je investeert in een goede relatie met je volgers en fans. Dat doe je door gebruik te maken van innovaties, zoals nieuwe social media apps en chatbots. Kortom: maak je fan-contact schaalbaar en persoonlijk. Zo wordt je een ster in community building.


Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever met iDeal/PayPal betalen of een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie