Inzicht: Prestatie websites van Artiesten en Bands | #inzicht

Veel bands en artiesten hebben een website. #D2W heeft naar aanleiding van o.a. Eurosonic/Noorderslag gekeken naar de prestaties van 10 websites van artiesten en bands.

Een website is een eerste visite kaartje en daarmee ook meteen een van de bepalende factoren voor de online reputatie van een artiest of band.

De reputatie van een website is een belangrijke factor voor de positie binnen de zoekresultaten van een zoekmachine. Een goede reputatie betekent dat een zoekmachine de website herkent. Zo krijgen bezoekers vertrouwen in de betrouwbaarheid en kwaliteit van de inhoud van de website.

De websites van Dries Roelvink, Gerard Joling, Krystl, Gers Pardoel, Di-rect, De Jeugd van Tegenwoordig, Nobody Beats The Drum, Afrojack, Chef’ Special en De Kraaien zijn dit keer bekeken op diverse aspecten.

Bij de analyse is gekeken naar de volgende aspecten:

 • Bezoekers
 • Inhoud
 • Home analyse
 • Interne analyse
 • Website compliance
 • Externe SEO populariteit
 • Directories
 • Social Media
 • Gebruikers gemak
 • Website informatie en server
 • Andere factoren (veilig surfen)
 • Gerelateerde websites
 • Domein

De bovenstaande rapporten geven een inzicht hoe de belangrijkste factoren, de zoekmachine-optimalisatie en de bruikbaarheid van de website van een Bekende Nederlander beïnvloeden. De websitescore is een cijfer op een schaal van 100 punten, die de prestatie op het gebied van internet-marketing vertegenwoordigt. Het algoritme is gebaseerd op 50 criteria, waaronder zoekmachine gegevens, structuur van de website, laadtijd van de website en andere relevante zaken. Een score lager dan 40 betekent dat er op veel gebieden valt te verbeteren. Een score boven de 70 is een goed teken en het betekent dat de website waarschijnlijk goed is geoptimaliseerd.

Onderstaande tabel laat de websitescore per individuele website zien hoe deze presteert op de basis van de voornoemde 50 criteria. Uit de tabel blijkt dat de website van Gers Pardoel het minst scoort en die van Di-rect het beste. Aanbevelingen ter verbetering zijn in elk individueel rapport terug te vinden.

Website Score Artiesten en Bands

De benchmark voor artiesten en bands is gezet. Binnenkort 10 andere websites op #D2W en een analyse over de voortgang van de websites. Mocht iemand suggesties hebben welke nieuwe sites dit zouden moeten zijn vul ze gerust in in de opmerkingen box.

Misschien ook interessant:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

9Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie