Lawrence Lessig: re-examining the remix

Al enige tijd fascineert Lawrence Lessig mij met presentaties over creative commons en auteursrecht. Bekijk hier de presentatie die hij gaf op TED enkele maanden geleden.

Lawrence Lessig (3 juni 1961) is een Amerikaanse professor in de rechten aan de Universiteit van Stanford.

Lessig is vooral bekend als een van de meest prominente voorvechters van een losser beleid op het gebied van het auteursrecht, specifiek bij digitale media en het internet. Hij is de oprichter van Creative Commons (2001) en een van de geestelijke vaders van de Free Culture beweging, waar hij de standpunten van verwoordde in zijn boek Free Culture.

In zijn jongere jaren hield Lessig er een andere mening op na: hij had sterk conservatieve standpunten en was zelfs een tijd van plan een politieke carrière in de Amerikaanse Republikeinse Partij te gaan maken, maar door een verblijf in het Engelse Cambridge veranderde hij van gedachten.

In 2002 ontving hij een prijs van de Free Software Foundation; later werd hij ook lid van de raad van bestuur van deze organisatie. (Bron: Wikipedia)

 

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie