Achtergrond: Koopt Talpa het Digitaal Vermogen van Rumag?

Geschatte leestijd - 3 minuten

John de Mol weet een waar media-imperium neer te zetten, waarmee hij mogelijk de strijd aankan met Facebook. Dat de Talpa-oprichter op overnamepad is, is al langer bekend. Heeft hij ook zijn zinnen gezet op het Digitaal Vermogen van Rumag?

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Overnamegerucht Rumag

Rumag kennen we van de geestige teksten op Instagram – het platform waarop inmiddels meer dan een miljoen mensen genieten van de teksten van de creatieven. Luuk Ikink vertelde in de uitzending van RTL Boulevard dat John de Mol steeds meer online media bedrijven overneemt. Na StukTV en Linda.nl (het content-platform van zus Linda), zou zijn oog nu gevallen zijn op Rumag.

Althans, dat meldt Mediacourant. Het platform citeert Ikink: “Het bedrijf is bekend van hilarische teksten op Instagram en samenwerkingen met bekende sterren. Hij bevestigt nu dat er gesprekken zijn gevoerd en laat weten dat ze ook nog met twee andere concurrenten in gesprek zijn.”

Rumags Digitaal Vermogen

Dat John de Mol interesse toont in Rumag is niet verwonderlijk. Het platform weet in een razend tempo zijn Digitaal Vermogen te vergroten. Het Digitaal Vermogen zijn de rechten en niet-fysieke middelen bestaande uit digitale verbindingen en contextuele data, dat een onderneming competitief voordeel in de markt geeft, welke een financiële waarde vertegenwoordigt doordat het huidige en toekomstige kasstromen optimaliseert en versnelt. Met andere woorden: een vorm van goodwill, die thuishoort op de bedrijfsbalans.

In dit artikel lees je bijvoorbeeld over mijn eerste inschatting van het Digitaal Vermogen van Rumag. Ook lees je er wat contentmakers kunnen leren van Rumag en Kakhiel. Wist je dat het Digitaal Vermogen van dit bedrijf in een mum van tijd zelfs verviervoudigd is? Daarover lees je in dit blog. Of John de Mol Rumag zal inlijven? De tijd zal het ons leren. Relevant wordt in elk geval weer de vraag: wordt Talpa het Nederlandse business ecosysteem?

Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie