Investeren in fans | #artiest #fan

De prijs van muziek verschuift op termijn naar bijna nul. Via Social Media ontstaan er directe relaties tussen artiesten en luisteraars. De meeste inkomsten genereren Artiesten of Bands al een tijd niet meer met hun CD‘s of downloads. Die verdienen zij met het geven van de bijbehorende optredens. Muziek wordt daarmee meer een beleving of vehikel dan een fysiek product. Distributie tussen luisteraars onderling is gemeengoed en de schaarste verplaatst zich van aanbod naar aandacht.

De ervaring leert dat innovaties binnen de entertainment-wereld, met name in de muziek, zeer langzaam gaan. Dit mede ingegeven door het feit dat challengers altijd afhankelijk zijn van de gevestigde partijen, in dit geval de rechthebbenden. Tekenend voor de discussie is het feit dat er niet of nauwelijks gesproken wordt over ‘opnieuw nadenken over de toegevoegde waarde van content of dat de toepassing van het huidige business-model nog wel relevant is’.

Lees hier de hele column

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe
  1. 1
    Interessant: Serious Request 2011 op Skylin.es | #kans | Doeland's Digitale Wereld

    […] Door connecties te maken met fans die de foto’s gemaakt hebben is er de mogelijk om de huidige databases te verrijken met nieuwe profielen van nieuwe fans en volgers. Superfans of ‘influentials’ kunnen worden geidentificeerd en omarmd. Het merk, bedrijf of organisatie kan direct een relatie met hen aan gaan waarbij deze nieuwe fans en volgers weer kunnen worden ingezet om weer nieuwe fans en volgers te werven danwel te helpen met het verspreiden van berichten. Ook bieden de connecties ‘endorsement en sponsor’ mogelijkheden en kansen vanwege alle verbanden die uit de database gehaald kunnen worden omdat de volledige doelgroep in kaart is gebracht. […]

Plaats jouw reactie