Opvallend: Is de Postcodeloterij ‘social’ wakker? | #analytics

Enige tijd geleden is er op #D2W ‘In vergelijking: Staatsloterij vs Postcodeloterij | #socialanalytics‘ gepost. Een post waarbij er een week is gekeken naar de twee loterijen hoe zij zich bewegen in de wereld van Social Media.

Inmiddels maakt #D2W ook gebruik van Social Brand Builder en Hash-Talk, waarover deze week meer bij #D2W, om een aantal zaken te analyseren. Met deze twee tools is er nog een keer naar de Postcodeloterij gekeken. Er valt eigenlijk snel iets op. Hieronder de screenshots.

Hash-Talk Postcode loterij

Twitterpagina Postcode loterij

Twitterbericht influencer Postcode loterij

Het eerste screenshot laat zien welke user de meeste mentions stuurt, het tweede screenshot laat zien de Twitterpagina van de Postcodeloterij en het derde screenshot een bericht van een influencerpagina. Een petitie tegen de Postcodeloterij.

Uit het eerste overzicht blijkt dat de tweede user vrij actief. Deze user in de diepte uitgelicht blijkt een belangrijke influencer te zien immers vraagt hij of volgers de petitie tegen de Postcodeloterij al hebben gezien en een negatief sentiment ligt op de loer.

Zoals bij veel merken of organisaties die zich op de sociale kanalen begeven is er weinig of geen dialoog. Dit blijkt uit de vele Sociale Kanalen die bijna allen een groot ‘push’ gehalte vertonen. Zoals er altijd op #D2W gesteld wordt. Neem deel aan de online conversatie met users of (mogelijke) klanten: luister, anticipeer en voer dialoog of openbaar, volg en informeer. Omarm de kwaliteiten en ideeën van het publiek en voeg die toe aan de eigen strategie. Het antwoord wordt voor de Postcodeloterij in het derde screenshot gegeven.

Uit de bovenstaande screenshots rijst de vraag ‘Is de Postcodeloterij ‘social’ wakker?’. Wordt vervolgd …

Misschien ook leuk om te lezen

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie