Inzicht: Bekende Nederlanders en hun websites | #inzicht

Veel bekende Nederlanders, zoals acteurs, zangers of zangeressen, schrijvers, presentatoren of presentatrices e.d. hebben een website. #D2W heeft gekeken naar de prestaties van 10 websites van Bekende Nederlanders.

Een website is een eerste visite kaartje van een Bekende Nederlander, daarmee ook meteen een van de bepalende factoren voor de online reputatie van de betreffende BN-er.

De reputatie van een website is een belangrijke factor voor de positie binnen de zoekresultaten van een zoekmachine. Een goede reputatie betekent dat een zoekmachine de website herkent. Zo kunnen bezoekers vertrouwen krijgen in de betrouwbaarheid en kwaliteit van de inhoud van de website.

De websites van Beau van Erven Dorens, Jan Smit, Henk-Jan Smits, Marco Borsato, Raymond van de Klundert, Natasja Froger, Wendy van Dijk, Lieke van Lexmond, Froukje de Both en Chris Zegers zijn dit keer bekeken op diverse aspecten.

Bij de analyse is gekeken naar de volgende aspecten:

 • Bezoekers
 • Inhoud
 • Home analyse
 • Interne analyse
 • Website compliance
 • Externe SEO populariteit
 • Directories
 • Social Media
 • Gebruikers gemak
 • Website informatie en server
 • Andere factoren (veilig surfen)
 • Gerelateerde websites
 • Domein

De bovenstaande rapporten geven een inzicht hoe de belangrijkste factoren, de zoekmachine-optimalisatie en de bruikbaarheid van de website van een Bekende Nederlander beïnvloeden. De websitescore is een cijfer op een schaal van 100 punten, die de prestatie op het gebied van internet-marketing vertegenwoordigt. Het algoritme is gebaseerd op 50 criteria, waaronder zoekmachine gegevens, structuur van de website, laadtijd van de website en andere relevante zaken. Een score lager dan 40 betekent dat er op veel gebieden valt te verbeteren. Een score boven de 70 is een goed teken en het betekent dat de website waarschijnlijk goed is geoptimaliseerd.

Onderstaande tabel laat de websitescore per individuele website zien hoe deze presteert op de basis van de voornoemde 50 criteria. Uit de tabel blijkt dat de website van Natasja Froger het minst scoort en die van Raymond van de Klundert het beste.

Websites Bekende Nederlanders

De benchmark is gezet. Binnenkort 10 andere websites op #D2W en een analyse over de voortgang van de websites. Mocht iemand suggesties hebben welke nieuwe sites dit zouden moeten zijn vul ze gerust in in de opmerkingen box.

Andere relevante posts:

Misschien ook leuk om te lezen:

Andere mogelijk interessante zaken:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie