Amazon Cloud muziekdienst | #amazon

Amazon heeft van de week haar dienst ‘Amazon Cloud‘ gelanceerd die het mogelijk maakt dat de muziek die je hebt overal kan worden afgespeeld.

Om de opgeslagen muziek af te kunnen spelen kun je gebruik maken van diverse mogelijkheden. Met de Cloud Player for Web kun je op elke computer met een internetbrowser de opgeslagen muziek afspelen. De muziek kan ook afgespeeld worden op elk Androidtoestel wanneer je gebruik maakt van de Cloud Player for Android. De App is geen aparte App die in de Market verkrijgbaar is, maar de service zal worden binnen de Amazon MP3 app beschikbaar zijn.

De dienst beperkt zich niet alleen tot muziek. Het is ook mogelijk om  foto’s, video’s en andere bestanden binnen deze dienst op te slaan. Helaas is deze nieuwe dienst (nog) niet beschikbaar binnen Nederland. Via een VPN-verbinding met een Amerikaanse server hebben we bij #D2W al stiekem even naar Amazon Cloud gekeken.

De dienst zelf is niet revolutionair, immers Dropbox kan hetzelfde en met Spotify heb je je muziek ook beschikbaar in de ‘Cloud’. Doch interessant is het vraagstuk ‘Auteursrechten’. Amazon heeft dit initiatief gelanceerd zonder een overeenkomst gesloten te hebben met de grote muzieklabels“Amazon is asking for forgiveness rather than permission.”Sony gaf inmiddels al te kennen dat ze niet blij waren: “We are disappointed that the locker service that Amazon is proposing is unlicensed by Sony Music.

Met dit initiatief is Amazon een oorlog begonnen op het gebied van het streamen van muziek en video met Apple en Google. De laatste twee partijen begeven zich in de nabije toekomst op dit terrein. Hun diensten zijn al een tijd geleden aangekondigd. Amazon is ze nu echter een stapje voor.

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie