In vergelijking: Wilders, Rutte en Verhagen | #socialanalytics

Veel politici gebruiken Twitter als een snelle manier om te communiceren met hun achterban. Op de site Politwitter kun je de tweets van landelijke politici live volgen. Naast tweets over het weer, wordt er natuurlijk ook veel gecommuniceerd over het politieke klimaat. In de aanloop naar de verkiezingen hebben we vele tweets van politici kunnen lezen. Toch is er destijds van echte dialoog niet echt sprake en is door de diverse politici Social Media niet echt optimaal benut.

Van Geert Wilders is bekend dat hij actief op Social Media gebied is, Maxime Verhagen blijkt zelfs dat hij zeer actief is als we naar zijn Twitter-account kijken en Mark Rutte doet eigenlijk zelf niks. De rijksvoorlichtingsdienst beheert alleen het account van de Minister-President. Heeft dit effect op een en ander? Hoe wordt er over de drie politici van het minderheidskabinet met gedoogsteun gesproken? Hoe groot is het volume aan reacties? Op welke kanalen wordt er gekletst? Hoe is het sentiment in de reacties? Hieronder een kleine peiling tussen Wilders, Rutte en Verhagen van de afgelopen week.

Trending Politici

Sentiment Politici

Sentiment Trend Politici

Distributiekanalen Politici

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie