Google +1 like knop | #google #googlelike

Van de week is het volgende bekend geworden. Google heeft een eigen knop ‘Google like’ gelanceerd waarmee zoekresultaten op een sociale manier gedeeld worden. De +1-knop geldt niet alleen voor de natuurlijke zoekresultaten, maar ook voor Google-advertenties.

Google heeft de zoekresultaten in een eerder stadium ook al socialer gemaakt. Wanneer een gebruiker een link deelt op netwerken als Twitter of Facebook, dan zijn deze zoekresultaten bij vrienden uit de Google-cirkel in een volgend zoekoverzicht, meer onder de aandacht gebracht. Het verschil met de +1-knop, is dat de gebruiker hiermee niet direct een link hoeft door te zetten naar een sociaal netwerk.

De resultaten van het klikgedrag van de +1-knop zijn zichtbaar in een overzicht op het publieke Google-profiel van de gebruiker. In dit overzicht kan iemand zelf zijn eigen klikgedrag aanpassen. Dat wil zeggen, resultaten kunnen verwijderd worden. De mogelijkheid om de knop te zien en daarmee de resultaten op het persoonlijke profiel te krijgen, is in eerste instantie op basis van opt in.

Wil je meedoen aan het Google experiment dan kun je hier de opt-in aanklikken. Komende tijd houden we in de gaten waar het delen van zoekresultaten toe zal leiden. Interessant!

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie