Op het netvlies: Storify | #storify

Het filteren, organiseren, behapbaar en toegankelijk maken van online social content oftewel online cureren is hetgeen dat de komende tijd in de gaten dient gehouden te worden. Een interessante ontwikkeling, die veel nieuwe mogelijkheden biedt voor online communicatie en content marketing. De mogelijkheid om daadwerkelijk de doelgroep te laten participeren en deelgenoot te laten worden van een contentstrategie wordt hiermee verhoogd.

Storify is een tool op internet waarmee je berichten op internet rondom een bepaald thema gemakkelijk in een tijdslijn kunt plaatsen. Content als artikelen, blogs, tweets, video’s, foto’s, presentaties en nog veel meer kunnen hiervoor worden gebruikt. Daarnaast biedt Storify de mogelijkheid om de tijdslijn, een ‘story’ genoemd, te delen met anderen via bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Tevens kun je de story embedden in je eigen website of op je blog plaatsen door middel van een ’embedcode’.

Bekijk hier het overzicht wat Storify nu eigenlijk is. Deze tutorial geeft de mogelijkheden van Storify weer in amper 1 minuut.

Hieronder een screenshot van een story die op dit moment op Storify gaande is over Manchester United. Deze story wordt onder andere gevoed door de tweets van voetbalsterren als Gary Neville, Rio Ferdinand, Wayne Rooney en Michael Owen.

Storify

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie