Data: Wordt Martin Garrix de nieuwe nummer 1 in de DJ Mag Top 100?

Martin Garrix

Sinds een paar weken kan worden gestemd voor de DJ Mag Top 100. Elk jaar doet DDMCA een poging – aan de hand van openbare data – te voorspellen welke dj de nieuwe nummer 1 wordt. In 2013 werd duidelijk in de EDM Monitor dat een relatie tussen de positie in de Top 100 en social media bestaat.

Gekeken wordt naar de diverse social media kanalen als Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Hoe presteren de Nederlandse dj’s (en Oliver Heldens) in het eerste halfjaar van 2015 op social media? Wie heeft de grootste groep volgers, het meeste applause (likes op berichten), de meeste conversaties ofย engagement?

De vier onderstaande grafieken laten zien dat Martin Garrix het meest optimale presteert. Gezien het grote verschil in applause, conversaties en engagement. Als hij in staat is deze achterban te bewegen om stemmen te werven, dan zou hij zomaar de nieuwe nummer 1 kunnen worden. De komende tijd zal DDMCA in samenwerking met Rankingz alle dj’s op de voet volgen. Tot 14 september aanstaande kan nog worden gestemd.

DJ Mag Top 100 Prediction Analytics.001 DJ Mag Top 100 Prediction Analytics.002 DJ Mag Top 100 Prediction Analytics.003 DJ Mag Top 100 Prediction Analytics.004

Wil je weten hoe Martin Garrix presteert ten opzicht van Avicii en Calvin Harris op Facebook? Kijk dan hier …

Lees meer

6 Comments

    1. Lichtblauw is Twitter, Donkerblauw is Facebook, Rood is Google+, iets donkerder rood is YouTube en Bruin is Instagram.

Plaats jouw reactie