Onder de loep: Een roerig weekje Feijenoord | #feijenoord #analytics

Het zijn zeer drukke dagen in Rotterdam. Het is rumoerig rond de Kuijp. Naast het rumoer rond de Kuijp en in en rond Rotterdam, spelen de Social Media kanalen ook een grote rol in dit rumoer. Er is volop getwitterd en gecomment. Sinds het vertrek van trainer Mario Been is het gespeculeer en gegis naar het hoe en waarom begonnen. Wie waren er tegen de trainer? Welke rol speelde technisch directeur Martin van Geel? Hoe denken de supporters over het vertrek? En vooral: wie wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Rotterdammers?

#D2W analyseerde de afgelopen dagen 25 platforms via UberVu Sentiment Analytics. De onderzochte keywords zijn ‘feijenoord, mario been en feyenoord’. Hyves is niet gemeten in deze analyse. Zie hieronder het resultaat verwerkt in diverse kleine infographs.

Een aantal opvallende zaken uit de analyse;

  • Rumoer op de Sociale kanalen neemt snel toe, maar ook weer af. De echte discussie onder een grote groep blijft uit zo lijkt het op dit moment.
  • Bijna 90% van de deelnemers aan de conversatie is van het mannelijk geslacht. Dit is niet vreemd, immers voetbal is over het algemeen een mannen aangelegenheid.
  • 43% van de tweets wordt geretweet. Vooral de grappen en grollen over het vetrek van Mario Been en de mogelijke nieuwe trainer ‘Bassie’ worden geretweet.
  • Positief sentiment in de mentions en keywords. Ergens bekruipt het gevoel dat het positief sentiment in de mentions vooral door de grappen en grollen is gerealiseerd. Er zal hier nog dieper naar gekeken worden.
  • Twitter is veruit de grootste bron van mentions en keywords. Twitpic is een groot verwijzend domein daar vooral foto’s van het elftal, de dissidenten, de mogelijk nieuwe trainer e.d. van dit platform circuleren.

Algemene Statistieken Feijenoord Sociale Media

Geslacht Statistieken Feijenoord

Bereik Statistieken Feijenoord

Sentiment Statistieken Feijenoord

Distributie Statistieken Feijenoord

Distributie #2 Statistieken Feijenoord

Misschien ook leuk om te lezen

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie