Vrijdagvideo: Real Scenes – Detroit | #vrijdagvideo

Real Scenes is een serie korte documentaire-achtige films, ondersteund en bedacht door Bench en uitgegeven door Resident Advisor. In deze serie wordt het muzikale, culturele en creatieve klimaat uitgelicht binnen de elektronische muziek. Er wordt gekeken naar boegbeelden als producenten, DJ’s en promotors die een rol spelen in het maken van hun stad als muziekscene. Er wordt gekeken op plaatsen en ruimten en naar inspiraties die essentieel zijn in de elektronische muziekscene in een stad.

Je kunt niet praten over elektronische muziek zonder vermelding van Detroit. De stad van de DJ’s en producers is het genre  geboren dat we nu techno noemen. Heel eenvoudig, Detroit is een stad van uitersten en haar muziek weerspiegelt dat. Detroit’s belang in de wereldwijde elektronische muziek scenes wordt vaak genoemd in de verleden tijd. Met de recente opkomst van Kyle Hall en andere jonge Detroit producenten is het duidelijk dat Detroit’s voorname rol blijft bestaan. De documentaire laat een aantal kunstenaars kijken naar de toekomst. Het is duidelijk in de documentaire dat Detroit de toekomst zal doorstaan ​​en de komende jaren zal innoveren.

Bekijk hieronder de korte documentaire.

Bekijk ook 

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie