Inzicht: De uitslag DJMag Top 100 2011 | #inzicht #djmagtop100

De kaarten zijn de geschud, de beste DJ is bepaald door de stemmers en de prijzen zijn uitgereikt tijdens het ‘gala’ op het Amsterdam Dance Event afgelopen donderdagavond. David Guetta is de winnaar. Wat is de uitslag op Rankingz, dat op basis van online reputatie bijhoudt hoe de DJ’s presteren in het online domein? Heeft Rankingz een voorspellend karakter?

Enkele maanden geleden, toen het stemproces van de DJ Mag Top 100 van start is gegaan, is ook Rankingz de positie van de DJ’s in het internetlandschap gaan monitoren. Wat cijfers uit de Rankingz Top 10 ten opzichte van de DJMag Top 100 uitslag van 2011.

Vergelijking DJMag Top 100 en Rankingz 2011
Vergelijking DJMag Top 100 en Rankingz 2011

Als je de Top 10 van Rankingz afzet tegen de uitslag van de DJMag Top 100 2011 dan zie je dat 70% van de posities op Rankingz binnen een ‘range’ van 3 plaatsen verschil komt ten opzicht van de DJMag Top 100 2011. Je kunt stellen dat Rankingz in staat zou zijn geweest om de Top 10 met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te voorspellen.

Nog wat andere interessante cijfers op een rijtje;

 • 13% van de posities binnen een range van 5 plaatsen
 • 11% van de posities binnen een range van 5 tot 10 plaatsen
 • 24% van de posities binnen een range van 10 tot 20 plaatsen
 • 18% van de posities binnen een range van 20 tot 30 plaatsen
 • 34% van de posities een range van 30 plaatsen of meer

Het blijkt als je kijkt naar de conversaties van de verschillende DJ’s dat de ene DJ heel actief is geweest om zijn achterban te activeren om stemmen te winnen terwijl de andere DJ digitaal ‘lui’ is geweest door niks te doen met zijn achterban.

Rankingz is begin dit jaar begonnen met het monitoren van de DJMag Top 100 lijst van 2010. De nieuwelingen in de Top 100 van 2011 zijn dan ook niet gemonitored. Zij worden op dit moment allemaal toegevoegd aan de lijst en zullen binnenkort zichtbaar zijn. Erg interessant is dan ook hoe hun online reputatie zich verhoudt ten opzichte van de reeds ‘gevestigde’ orde in de Rankingz-lijst. DJ’s, die ontbreken in de lijst, kunnen zichzelf aanmelden. Naar verwachting zal het voorspellende karakater toenemen wanneer er meer DJ’s zijn aangemeld voor de lijst van Rankingz.

Met veel plezier wordt er het komende jaar uitgekeken naar de volgende DJMag Top 100, die waarschijnlijk in 2012 weer wordt gepubliceerd. Zal Rankingz dan op voorhand in staat zijn om de uitslag te voorspellen?

Rankingz Top 10
Rankingz Top 10 op 24 oktober 2011

Misschien ook leuk om te lezen:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

34Reacties

Voeg toe
 1. 34
  Sieb Kroeske

  Ja tof, had niet anders dan dit van je verwacht, de lijst ontwikkelt zich ! De aanmeld factor is een sterke toevoeging, ik zal je nog even een lijstje mailen met potentiele kandidaten 🙂
  succes
  Sieb

Plaats jouw reactie