Opvallend: Invloed Top 5 DJ’s van de Wereld daalt | #opvallend

Klout probeert aan de hand van verschillende parameters een getal tussen 0 en 100 (ookwel Klout score genoemd) te genereren, waarbij 100 de hoogste score is. De parameters die worden meegenomen in de uiteindelijke Klout score zijn:

  • True Reach
    Hoeveel mensen beïnvloed je? Zijn jouw Tweets of Facebook-berichten relevant genoeg? Hoe ver reikt jouw invloed ?
  • Amplification Probability
    Hoe groot is de kans dat anderen iets met jouw informatie doen?
  • Network Influence
    Hoe ziet jouw netwerk eruit? Zitten hier invloedrijke volgers bij? Beïnvloed je deze invloedrijke volgers?

Eerder heeft #D2W al bericht over de invloed van DJ’s. Nu de nieuwe Top 5 bekend is tijd voor een nieuwe benchmark.

Klout score ontwikkeling Top 5 DJ's 2011
Klout score ontwikkeling Top 5 DJ's 2011

Klout heeft enige tijd geleden aangekondigd dat het haar algoritme om de scores te berekenen zou aanpassen. Bij monde van oprichter Joe Fernandez heeft Klout laten weten dat dit wel ‘kleine’ gevolgen zou kunnen hebben voor de Klout scores van haar gebruikers. De daling is ook goed zichtbaar bij de DJ’s uit de nieuwe Top 5 van DJMag. De Klout score ontwikkeling is goed zichtbaar in bovenstaande grafiek, die met behulp van Social Brand Builder tot stand is gekomen, waar de daling bij 4 van de 5 DJ’s is te zien. David Guetta, Armin van Buuren, Tiesto, Deadmau5 hebben allen flink wat punten in moeten leveren. Alleen Above & Beyond vertoont een solide stijging het laatste kwartaal.

Hoe hoger je scoort des te meer invloed je hebt volgens Klout. Klout monitored hoeveel volgers je hebt op Twitter, vrienden op Facebook/YouTube/Flickr e.d. Ook monitoren ze bij Klout hoeveel followers je volgers/vrienden hebben.

Wanneer je iemand vraagt die veel volgers/vrienden heeft om jou te volgen dan zal jouw Klout score stijgen. Deel je een interessant bericht dat veel geretweet of geliked wordt dan verhoogt dat de Klout score. Antwoordt een ‘influencer’ op jouw bericht, dan zal jouw Klout score aanzienlijk stijgen. Hieronder een overzicht van de ‘influentials’ binnen de netwerken van de DJ’s. Opvallend in het overzicht zijn de posities van Chris Brown en Paris Hilton als influencer van de DJ’s.

Beinvloeders van de Top 5 DJ's 2011
Beinvloeders van de Top 5 DJ's 2011

Over de zin en onzin van Klout wordt overigens nog steeds druk gediscusieerd door diverse mensen, doch echter geeft Klout een goede indicatie waar iemand staat qua invloed binnen het Social Media spectrum.

Alle data met dank aan Social Brand Builder en Rankingz.

Misschien ook leuk om te lezen:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

23Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie