Video: Interview Paaspop Academy

Big data zijn de verzameling van feiten, cijfers, observaties en alle informatie die je verzamelt via digitale kanalen. Ook op evenementen worden data verzameld. Bijvoorbeeld door het gebruik van social media, betalingen via polsbandjes met een RFID chip, een app, een website en online ticket verkoop. Via online ticket verkoop weten organisatoren wanneer de kaarten worden verkocht en of het aankondigen van artiesten hier invloed op heeft. Via de polsbandjes weet de organisatie precies waar, hoeveel en wat er wordt geconsumeerd. Een terugblik van een sessie voor de Paaspop Academy.

Tijdens Paaspop Academy 2015 werd tijdens twee seminars en een paneldiscussie ingegaan op de rol van big data in de festivalwereld en hoe deze gegevens gebruikt kunnen worden om festivals te verbeteren. Ook de nadelen van het gebruik van data komen aan bod. Op dit gebied wordt besproken hoe het zit met de privacy van de bezoeker en hoe ver organisatoren hierin kunnen gaan. Mark van Bergen (Dutch Dance) interviewde Denis Doeland.

Foto: Max Kneefel

Bekijk andere video’s

Lees ook andere posts over


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie