Inzicht: Actieve, inactieve en nepvolgers van DJ’s

Geschatte leestijd - 4 minuten

Het kopen van volgers en vrienden voor de sociale netwerken is een hot topic. Zeker bij DJ’s nu de verkiezing van de DJMag Top 100 aan de gang is. Inmiddels zijn er tools die metingen doen naar het aantal actieve, inactieve en nep-accounts bij Twitter bijvoorbeeld. StatusPeople is zo’n tool. Hoe is het met de Top 10 DJ’s van Link2party en Rankingz van vandaag op basis van deze tool?

Hoe werkt het?

StatusPeople neemt een dataset van de gegevens van volgers van een Twitter-account. Tot 500 records, afhankelijk van hoe ‘populair’ iemand is en beoordelen ze deze dataset tegen een aantal eenvoudige spamcriteria.

Op zeer basaal niveau hebben spamaccounts de neiging dat weinig of geen volgers tweets plaatsen. De spamaccounts hebben de neiging om veel andere accounts te volgen.

nepvolgers dj's
Nepvolgers van DJ’s

Hoe nauwkeurig is het?

Voor degenen met ongeveer 10.000 volgers is StatusPeople van mening dat hun tool een zeer nauwkeurig inzicht in het aantal inactieve en nep-volgers zal geven. Voor een groter aantal volgers zal de tool alleen een goed inzicht geven in de activiteiten van een netwerk van een Twitter-account.

Waarom is het belangrijk?

Er zijn twee redenen. Ten eerste is het belangrijk om er zeker van te zijn dat wanneer er gecommuniceerd wordt op Twitter je dat ook doet met echte en actieve volgers. Want hoe meer actieve volgers je hebt is immers de basis van het principe hoe groter de kans dat ze jouw inhoud delen.

De tweede reden is dat er een groeiend aantal nep-accounts zijn die vaak verkocht worden. Mensen, die volgers kopen, doen dit in een vergeefse poging om legitimiteit te bouwen. “Kijk mij ik heb meer dan 20.000 volgers  …”. Ze proberen het systeem in de maling te nemen. Dit zegt eigenlijk iets over de mensen. Uiteindelijk als iemand bereid is om te liegen over hoeveel volgers hij heeft kun je je afvragen of je te maken hebt met een zeer betrouwbaar persoon.

Bij de DJ’s uit de Top 10 van Link2party en Rankingz kun je zien dat door de band genomen de indicatie is dat iets meer dan de helft van hun volgers nep of inactief zijn. Hetgeen natuurlijk de nodige vragen oproept. Kopen ze hun volgers of is er sprake van geen of slecht ‘community-management’? Hoe dan ook de indicatie betekent dat er nog het nodige dient te gebeuren om het netwerk gezond te houden …

Hoe zit het overigens met de schrijver van deze post? Hieronder is te zien dat er werk aan de winkel is … 2% van de accounts zijn nep en 12% inactief.

denis doeland nepvolgers
Mijn eigen scores 🙂

NB. Bij #D2W begrijpen we dat het bij StatusPeople om een steekproef gaat. Op basis van de steekproef is de Top 10 gegenereerd en slechts indicatief bedoeld.

Bekijk ook

Ook interessant

Andere interessante artikelen over DJ’s


Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

You need to provide a cancel URL page in the settings

Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek

Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

12Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie