In vergelijking: Prijsvechters in de luchtvaart | #vergelijking

Een luchtvaartmaatschappij wordt beschreven als een bedrijf dat vervoer door de lucht aanbiedt. In de luchtvaart bevinden zich eigenlijk twee soorten luchtvaartmaatschappijen: de low-cost airlines, ook wel prijsvechters genoemd, en de traditionele luchtvaartmaatschappijen.

Letterlijk betekent prijsvechter ‘een bedrijf dat zijn marktaandeel probeert te vergroten door zijn producten onder de gemiddelde prijs af te zetten’. Toch is niet elke prijsvechter hetzelfde: er zijn in de luchtvaart grote en kleinere. Voorbeelden van grote prijsvechters in Europa zijn Ryanair en Easyjet. Zij vliegen naar vele bestemmingen. Easyjet vliegt naar 120 bestemmingen en Ryanair naar 150. Ook zijn er kleinere prijsvechters die naar minder bestemmingen vliegen.

#D2W bekeek in 2011 al 5 prijsvechters via UberVu Sentiment Metrics. Nu de maand Januari 2012 achter de rug is vergelijkt #D2W wederom de 5 prijsvechters EasyJet, Ryanair, Transavia, Airberlin en Vueling. Hieronder een aantal infographics.

Trending Prijsvechters in de luchtvaart

Distributie prijsvechters in de luchtvaart

Sentiment prijsvechters in de luchtvaart

Sentiment evolutie prijsvechters in de luchtvaart

Misschien ook leuk om te lezen:

Plaats jouw reactie