Achtergrond: Drie manieren hoe KPI’s bijdragen aan jouw business

Geschatte leestijd - 4 minuten

De Harvard Business Review pakt uit met een lang en inspirerend stuk over metrics; KPI’s oftewel belangrijke prestatie-indicatoren. In Don’t Let Metrics Undermine Your Business wordt duidelijk hoe KPI’s kunnen bijdragen aan jouw business. Hieronder vind je drie manieren waarop je KPI’s kan inzetten om je merk, onderneming, artiest of festival te versnellen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1: Alles valt te meten in KPI’s

Valt purpose marketing te meten in een KPI? Kan je de missie of de slogan van een bedrijf meten? Michael Harris en Bill Tayler denken van wel:

With metrics, Ford Motor Company’s onetime strategy “Quality is job one” could be translated into Six Sigma performance standards. Apple’s “Think different” and Samsung’s “Create the future” could be linked to the amount of sales from new products. If strategy is the blueprint for building an organization, metrics are the concrete, wood, drywall, and bricks.

(Michael Harris/Bill Tayler)

Met andere woorden: alle strategische overwegingen vallen altijd concreet te maken en te meten in KPI’s. De belangrijkste KPI is hierbij de Business Acceleration Index.

2: Gebruik meerdere KPI’s

Maar hoe gebruik je KPI’s optimaal? Door verschillende KPI’s te gebruiken, vallen doelen beter te concretiseren. Geen enkele KPI weet de doelstellingen van een organisatie namelijk perfect te vangen: een bedrijf heeft doelstellingen die vertakken in meerdere KPI’s. Zoals een ziekenhuis, dat zowel artsen als patiënten als vakbonden tevreden moet houden. Of een label focust op artiesten, fans, social media kanalen, buitenlandse expansie: het heeft meerdere targets die het wil nastreven.

Daarbij zorgen meerdere KPI’s ervoor dat het werk meer impact heeft: “Another study Bill did with Choi and Hecht shows that people surrogate less when they’re compensated for meeting targets on multiple metrics of a strategy rather than just one.”

3: Gebruik het Business Acceleration Framework

Als we het er over eens zijn dat je KPI’s wil gebruiken om te meten of jouw strategie succes heeft. En we weten zeker dat we hiervoor meerdere KPI’s willen gebruiken. Dan hoeven we alleen nog te ontdekken welke KPI’s hiervoor geschikt zijn.

Het goede nieuws: je hoeft daarvoor niet lang te zoeken. Het Business Acceleration Framework helpt organisaties te sturen op groei. Dit raamwerk is bedacht en doorontwikkeld om leden en delen van een organisatie gezamenlijk aan doelen te laten werken. Het brengt bedrijven, merken en artiesten in een stroomversnelling. Deze artikelen helpen je op weg om met het raamwerk aan de slag te gaan:

Ook interessant

Denis Doeland zijn virtuele assistente Bridget legt uit over de term Digitaal Vermogen.

Meer over de visie van Denis Doeland

Lees hier over de visie van Denis Doeland

Vind je het tof wat je gelezen hebt en zou je de redactie willen ondersteunen. Ja?

Voor 2,99 Euro in de maand help je ons al!

(Je kunt de maandelijkse betaling op elk gewenst moment stopzetten.)

QR Maandelijkse Donatie
Liever een eenmalige donatie doen? Dat kan hier.

Jouw donatie wordt zeer gewaardeerd!


>> Kijk hier alle afleveringen van Trends In Business

>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie