Achtergrond: Drie manieren hoe KPI’s bijdragen aan jouw business

Geschatte leestijd - 3 minuten

De Harvard Business Review pakt uit met een lang en inspirerend stuk over metrics; KPI’s oftewel belangrijke prestatie-indicatoren. In Don’t Let Metrics Undermine Your Business wordt duidelijk hoe KPI’s kunnen bijdragen aan jouw business. Hieronder vind je drie manieren waarop je KPI’s kan inzetten om je merk, onderneming, artiest of festival te versnellen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

1: Alles valt te meten in KPI’s

Valt purpose marketing te meten in een KPI? Kan je de missie of de slogan van een bedrijf meten? Michael Harris en Bill Tayler denken van wel:

With metrics, Ford Motor Company’s onetime strategy “Quality is job one” could be translated into Six Sigma performance standards. Apple’s “Think different” and Samsung’s “Create the future” could be linked to the amount of sales from new products. If strategy is the blueprint for building an organization, metrics are the concrete, wood, drywall, and bricks.

(Michael Harris/Bill Tayler)

Met andere woorden: alle strategische overwegingen vallen altijd concreet te maken en te meten in KPI’s. De belangrijkste KPI is hierbij de Business Acceleration Index.

2: Gebruik meerdere KPI’s

Maar hoe gebruik je KPI’s optimaal? Door verschillende KPI’s te gebruiken, vallen doelen beter te concretiseren. Geen enkele KPI weet de doelstellingen van een organisatie namelijk perfect te vangen: een bedrijf heeft doelstellingen die vertakken in meerdere KPI’s. Zoals een ziekenhuis, dat zowel artsen als patiënten als vakbonden tevreden moet houden. Of een label focust op artiesten, fans, social media kanalen, buitenlandse expansie: het heeft meerdere targets die het wil nastreven.

Daarbij zorgen meerdere KPI’s ervoor dat het werk meer impact heeft: “Another study Bill did with Choi and Hecht shows that people surrogate less when they’re compensated for meeting targets on multiple metrics of a strategy rather than just one.”

3: Gebruik het Business Acceleration Framework

Als we het er over eens zijn dat je KPI’s wil gebruiken om te meten of jouw strategie succes heeft. En we weten zeker dat we hiervoor meerdere KPI’s willen gebruiken. Dan hoeven we alleen nog te ontdekken welke KPI’s hiervoor geschikt zijn.

Het goede nieuws: je hoeft daarvoor niet lang te zoeken. Het Business Acceleration Framework helpt organisaties te sturen op groei. Dit raamwerk is bedacht en doorontwikkeld om leden en delen van een organisatie gezamenlijk aan doelen te laten werken. Het brengt bedrijven, merken en artiesten in een stroomversnelling. Deze artikelen helpen je op weg om met het raamwerk aan de slag te gaan:

Luister ook

Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie