Achtergrond: Zo vergroot Charlotte van ‘t Wout haar digitaal vermogen

Geschatte leestijd - 4 minuten

Charlotte ‘t Wout is een creatieve duizendpoot. De jonge Amsterdamse ondernemer verhuurt vergaderlocaties, is journalist, spreker, columnist en nu scoort ze ook met cursussen via Instagram. Zo vergroot Charlotte van ‘t Wout haar Digitaal Vermogen.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Een netwerk van 21.000 volgers

De business-influencer heeft inmiddels meer dan 21.000 volgers op Instagram. Maar, zo lezen we op haar site, ze is beslist niet met dat volgers-aantal geboren:

“Nog maar 1,5 jaar geleden had ik 60 volgers op Instagram en durfde ik absoluut niks met video te doen, want het was ‘niks voor mij’. Wie was ik om zo op de voorgrond te treden? Waarom zouden mensen naar mij kijken? Wat zouden mijn vrienden wel niet zeggen? En trouwens, ik had maar een handvol volgers, dan heeft het toch geen zin? (…) Elke dag opnieuw leer ik weer een beetje beter wat wel ‘werkt’ en wat niet ‘werkt’ op video. Ik ben keihard gaan bouwen aan mijn personal brand op instagram, en het resultaat is dat mijn naamsbekendheid én mijn bedrijven elke dag groeien. De zichtbaarheid die ik elke dag opnieuw opzoek, zorgt dat mensen zich aan mij verbinden. Ik heb een ‘tribe’ kunnen bouwen, en daar ben ik zo verschrikkelijk blij en dankbaar voor.” (Charlotte van ‘t Wout)

Van ‘t Wout heeft goed door wat zo’n grote groep volgers kan betekenen voor een ondernemer. Het is een kans om bedrijven te laten groeien. Door een ‘tribe’ (of plek in het ecosysteem) op te bouwen, groeit je naamsbekendheid en zorg je ervoor dat mensen zich met jou (of je merk) willen verbinden.

Instagram-cursussen

Van ‘t Wout gebruikt nu ook haar bereik om cursussen aan te bieden. Ze wilde binnen twee dagen namelijk 8.000 euro verdienen (om tickets te bemachtigen voor een conferentie van lifyestyle-goeroe Tony Robbins. “Ik nam mezelf voor om op een slimme manier te zorgen dat ik dat geld binnen twee dagen zou verdienen. Ik heb toen in een dag een webshop gemaakt en iedereen verteld dat ik via Instagram cursussen ging geven. Op een account waar je alleen toegang krijgt met een kaartje uit de webshop”, vertelt ze aan Sprout.

Dat legt haar geen windeieren: ze verkocht al meer dan 3.000 tickets, à 74 euro per stuk. De business is goed schaalbaar: het lesprogramma kan je zonder al te veel werk dagelijks laten afspelen. De meeste mensen bereikt Van ‘t Wout via haar eigen Instagram-kanaal, maar ook veel cursisten posten weer over de cursus op Instagram. Van ‘t Wout: “Dat is het geniale van Instagram, het is één grote vuurbal van promotie.”

Aanbevelingen

Wat de business-influencer slim aanpakt, is het bedenken van nieuwe verdienmodellen. Het ontginnen van nieuwe inkomstenstromen is een van de vijf doelen die organisaties hebben die het Business Acceleration Framework gebruiken. Door over te schakelen op zo’n raamwerk, wordt het nog makkelijker om in te zetten op structurele en geautomatiseerde groei.

Ook het werken aan de digitale hygiëne sterkt tot de aanbevelingen. Uit een snelle analyse, blijkt dat het aantal verdachte of neppe volgers van de influencers rond de veertien procent ligt. Je kan dat gemakkelijk checken, door de naam (@celinecharlotte) in te vullen bij IG Audit. Op het gebied van social media liggen er dus nog kansen: weet ze schoon schip te maken, dan zien nog meer (echte) volgers haar updates – en weet ze nog meer jonge meiden te inspireren.

Foto: www.charlottevantwout.com


Liever luisteren naar de posts van Digitaal Vermogen?
Check dan wekelijks deze playlist

Check ook

Luister ook naar het boek Digitaal Vermogen via Spotify

bestel hier de hardcover versie van Digitaal Vermogen
bestel hier de digitale versie van digitaal vermogen

Wil je liever een paperback?

→ Bestel via de site
→ Bestel via BOL.com
→ Bestel via Bruna
→ Bestel via Managementboek

ook verkrijgbaar bij

verkrijgbaar bij bol bruna en managementboek
verkrijgbaar bij Scheltema AKO

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

Andere relevante uitgaven

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? Check ook vanAnaloognaarDigitaal.nu en EDMendedigitalewereld.nl

Supporters Digitaal Vermogen
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie