Lijstjes: Internationale Atleten, Nederlandse Atleten en Olympische teams | #lijstjes

De Olympische Zomerspelen van de XXXe Olympiade, verkort de Olympische Spelen, worden van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 gehouden in Londen, de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het is de 27e editie van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. Londen is de eerste stad die voor de derde keer de Spelen mag organiseren. Eerder vonden de Spelen van 1908 en 1948 hier plaats.

Tijdens deze Olympische editie wordt voor het eerst Social Media ingezet op diverse fronten. Londen 2012 moeten de eerste ‘sociale’ Olympische Spelen worden. De tijd dat het IOC weblogverboden uitvaardigde voor sporters, ligt inmiddels achter ons. Atleten mogen in Londen twitteren en berichten op Facebook plaatsen over hun ervaringen. Het verspreiden van video’s echter gemaakt tijdens wedstrijden of in het Olympisch dorp kan leiden tot diskwalificatie.

Via The Olympic Athletes’ Hub (hub.olympic.org) verzamelt de organisatie de Twitter- en Facebook-updates van de sporters die deelnemen aan de Spelen. Rankingz.com maakt lijstjes van de diverse atleten en teams tijdens deze Olympische editie.

#D2W kijkt de komende weken naar Internationale Atleten, Nederlandse Atleten en Landen teams. Hieronder de Top 10 met onder andere de Klout-score, de buzz en het gevolg van de atleten en teams na het Olympische openingsweekend.

De meest gevolgde atleten tijdens de Olympische Spelen op Twitter en Facebook

Nederlandse Atleten op Twitter en Facebook tijdens de Olympische Spelen

Landenteams op de Olympische Spelen op Twitter en Facebook

NB. Data met dank aan Rankingz

Misschien ook interessant

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie