Rapport: PVDA en hun nieuwe website | #report

In de aanloop naar de verkiezingen kijkt #D2W naar de websites van de politieke partijen. De Partij van de Arbeid heeft een nieuwe website. DDMCA heeft voor #D2W naar de nieuwe website gekeken. Het rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de kwaliteit van een website weergeven.

De website score is een cijfer op een schaal van 100 punten, dat de prestatie op het gebied van internetmarketing vertegenwoordigt. Het algoritme is gebaseerd op 50 criteria, waaronder zoekmachine gegevens, structuur van de website, prestatie van de website en andere relevante zaken.

Volgens Alexa is de website van de PVDA:

  •  de 246377e meest bezochte website in de wereld
  • de 3638e meest bezochte website in  Nederland

De website blijkt zeer populair te zijn onder:

  • Mannen
  • Tussen 55 en 64 jaar
  • Surfen van op het werk

Keywords gebruik site PVDATevens is van het belang om consistent te zijn met het gebruik van keywords. Om de kans te verhogen om met een specifiek keyword hoog te scoren, moet je consequent gebruik maken van bepaalde keywords in de Content, Title, Description, H Titels, Internal Links hypertext en in de Backlinks Hypertext. Ook op dit onderdeel scoort de site van de PVDA niet goed.

De site bevat enige W3C fouten. Gebruik door W3C gevalideerde foutloze opmaak van je website. Syntax Errors* kunnen zorgen voor slechte indexatie door zoekmachines.

Een score lager dan 40 betekent dat er op veel gebieden valt te verbeteren. Een score boven de 70 is een goed teken en het betekent dat de website hoogstwaarschijnlijk goed is geoptimaliseerd. De score van de nieuwe website van de PVDA is 78,8.

5 belangrijke tips ter verbetering uit het rapport samengevat:

  • Wees meer consistent met keywords
  • Verbeter de meta description van de website
  • Voeg een XML sitemap toe en verbeter deze regelmatig
  • Verbeter de titel van de website
  • Verbeter de fouten in de code

De rapporten van DDMCA bieden bruikbare adviezen om de zakelijke doelstellingen van een website te verbeteren. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Misschien ook interessant

* (Wikipedia: Voor een programmeertaal zijn de syntaxis de “taalregels” van het programmeren. Onder taalregels verstaan we de codes die een programmataal (Eiffel, Java, …) hanteert. Een veel voorkomende foutmelding, die aangeeft dat een interpreter of compiler de code van een regel niet begrijpt, is syntax error)

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

3Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie