Boek

Naast advies en consultancy diensten die DDMCA verleent, publiceert DDMCA ook haar eigen boeken in diverse formats. Onderstaand vindt je de drie uitgaven Digitaal Vermogen (2018), EDM en de Digitale Wereld (2015) en vanAnaloognaarDigitaal.nu (2013).

edmeddw-400

Download hier vanAnaloognaarDigitaal.nu

 

De digitale wereld is een ecosysteem dat talloze sub-ecosystemen verbindt: online gemeenschappen van eindgebruikers (klanten en fans), ontwikkelaars, toeleveranciers, distributeur en nog vele anderen. Deze maken gebruik van elkaars sterke punten. Ze complementeren en versterken elkaar en creëren aldus gezamenlijk waarde voor andere eindgebruikers. Dit is het fundament onder de digitale economie, waarvan de eigentijdse creatieve industrie – en dus ook de entertainment industrie – een integraal onderdeel is.

De digitale revolutie heeft de muziekindustrie fundamenteel veranderd. De productie, distributie, marketing, promotie en consumptie van muziek, en elektronische dance muziek (EDM) in het bijzonder, zijn gedigitaliseerd. Muziekprofessionals en feestorganisatoren staan voor nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen.

In de online-economie is aandacht is de nieuwe munt en zijn data het nieuwe goud. In EDM en de Digitale Wereld schetst een strategie die het oude analoge verdienmodel transformeert tot het nieuwe digitale verdienmodel. Het boek maakt duidelijk waarom een gedegen digitale strategie een noodzakelijke en cruciale stap is naar blijvend succes. Het verklaart hoe deejays en evenementenorganisaties hun aanwezigheid in de sociale media kunnen uitnutten.

Echter, sociale media zijn veel meer dan een marketing tool. Het verzamelen van data via digitale platforms biedt talloze mogelijkheden om het publiek beter te leren kennen, wat bijdraagt aan een beter begrip van hun wensen en waarden. Dat helpt weer om de marktpositie van de deejay en evenementenorganisatie te versterken. Maar nog belangrijkers is dat data management en data analyse de mogelijkheid scheppen om nieuwe producten en nieuwe diensten te ontwikkelen, met nieuwe inkomstenstromen als resultaat.

EDM en de Digitale Wereld is verplichte kost voor iedereen die werkzaam is in de muziekindustrie: deejays, artiestenmanagers, promotors, label managers, organisatoren van festivals en evenementen, muziekuitgevers, distributeurs en detailhandelaren.

Denis Doeland, Oktober 2015


vanAnaloognaarDigitaal.nu

Download hier vanAnaloognaarDigitaal.nu

Als jezelf of jouw bedrijf nog niet door het internet is aangeraakt, dan heb je grote kans dat je achterloopt in de economische en maatschappelijke ontwikkeling. Ons e-book ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu’ is bedoeld om managers, professionals en studenten, in onze op volle toeren draaiende internet wereld, op weg te helpen.

‘We bevinden ons midden in de ‘digitale verandering’. Oude business modellen werken niet meer, je wordt door het e-book geholpen in de uitdaging om nieuwe business modellen te bedenken. In dit kader wordt, naast kennis van digitale culturen op het web,  het ‘outside in’ denken steeds belangrijker. Gevolgd door diepgaande kennis van bedrijfskundige business modellen. Ons e-book geeft je handvaten om een nieuw digitaal business model te kunnen ontwikkelen.’

Ger Hofstee en Denis Doeland, November 2013

2 Comments

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.