Presentatie: Het eindspel voor uitgevers

Tijdens de sessie voor de NUV Academy op 25 oktober 2017 heb ik mijn visie op de uitgeefindustrie mogen delen. In het tijdperk van de relatie-economie is aandacht de drijver. In mijn presentatie legde ik uit hoe het content = relatie = informatie principe het paradigma is geworden voor het moderne uitgeven.

De dag

In het digitale tijdperk wordt het business-succes bepaald door de mate waarin mediabedrijven in staat zijn klanten te boeien en binden. Data, klantbelevingstechnieken en marketing automation bieden daartoe steeds betere mogelijkheden. In deze bijeenkomst keken de deelnemers naar het ongelofelijke succes en de ultieme inzet van marketing automation in de Nederlandse dance-industrie.

Daarna laten de deelnemers zich inspireren door een voorbeeld wat dichter bij huis in de uitgeefindustrie over de inzet van social media in de klantpropositie. Vervolgens vertelt een van de auteurs van De relatie-economie hoe zij bij NRC data en empathie wisten in te zetten om een daling van abonnees om te zetten in structurele groei. Tot slot gingen de deelnemers in een workshop aan de slag met service design zodat ze terug naar hun eigen bedrijf kunnen met een tool om de customer experience fundamenteel te verbeteren.

De presentatie

Deze slideshow vereist JavaScript.

→ Download hier de presentatie: Het eindspel voor uitgevers

Over NUV Academy

NUV Academy is het platform dat professionalisering en innovatie in de branche stimuleert door leden samen te brengen, zodat zij kennis en best practices kunnen delen. Alle uitgeefsectoren hebben te maken met vraagstukken over digitale transformatie en mediaconvergentie. Met zijn Academy brengt het NUV de expertise van de verschillende NUV-leden op het gebied van digitaal uitgeven samen op het niveau van de gehele uitgeefindustrie.

NUV Academy realiseert dit vooral door themamiddagen, workshops en meerdaagse trainingen te organiseren. Nineke van Dalen: ‘Met NUV Academy geeft het NUV invulling aan de lang gekoesterde wens om leden concreet te ondersteunen bij hun transformatie tot professionele digitale mediaondernemingen. Dat is in deze tijd, waarin bij veel bedrijven de opleidingsbudgetten onder druk staan, een substantiële meerwaarde in de dienstverlening voor de leden, zo blijkt ook uit de participatie over de afgelopen jaren.’

Lees ook

Boeken Denis Doeland

Liever een gratis eBook? – Check dan vananaloognaardigitaal.nu of edmendedigitalewereld.nl