Leuk initiatief muzieknetwerk LabTones | #labtones

Bands kunnen voortaan hun muziek promoten via een Nederlands netwerk dat maar één doel heeft: goede muziek het podium bieden dat het verdient. LabTones is opgericht door een groep vrienden uit Nederland. Zij zijn een website zijn gestart waarop de liefde voor muziek centraal staat. Zowel artiesten als muziekliefhebbers kunnen zich gratis aanmelden.

Nieuw is de website niet helemaal. ReverbNation is een website die sinds 2006 een dergelijke zelfde propositie bied. Op ReverbNation heb je de mogelijkheid om onder andere Artiesten, Labels, Mgmt, Venues, Fans, Music & Artist, Shows, Venues en Labels te beheren. Wie kent uit het verleden eind jaren ’90 niet nog het ter ziele gegane italiaanse Vitalic? Zij hebben deze mogelijkheden ook allemaal al een keer aangeboden.

Bandcamp is een andere tool voor artiesten om muziek ten gehore te brengen. Bandcamp wordt een tijd geleden zelfs gezien als een mogelijke opvolger van het kabbelende MySpace om als artiest jezelf te profileren en op de kaart te zetten. Als artiest heb je bij Bandcamp een legio aan keuzemogelijkheden hoe je je muziek aanbiedt. Gratis downloads, downloads in ruil voor een mailadres, betaalde downloads, of bepaalde tracks wel of niet te downloaden zijn enzovoorts.

Toch is LabTones een leuk initiatief. Een profiel aanmaken op LabTones kan als artiest of als luisteraar. Artiesten kunnen zich profileren: muziek, een biografie, foto’s, video’s, nieuws en meer. Zo krijgen liefhebbers een overzichtelijk beeld van de geprofileerde band en hun muziek. Luisteraars kunnen onder andere muziek beluisteren, fan worden, waardering geven, recensies schrijven en mixtapes maken met hun favoriete nummers. De beste nummers komen voorbij op Labtones Radio, het online radiostation van het netwerk. Een overzicht van de hoogst gewaardeerde nummers is ook te vinden in de LabCharts.

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie