In vergelijking: Tussenstand DJMag Top 100 (2011) | #analytics

DJ Magazine, vaak genoemd als DJ Mag, is een maandelijks brits tijdschrift over elektronische dansmuziek en DJ’s dat dit jaar 20 jaar bestaat. Het blad is vooral bekend vanwege de ‘DJ Mag top 100′, die sinds 1997 elk jaar wordt samengesteld. Deze lijst wordt gezien als een wereldwijde graadmeter voor het succes van DJ’s die actief zijn in de elektronische dansmuziek.

De verkiezing geschiedt op basis van ingezonden stemmen, waarbij deelnemers uit de hele wereld hun lijst van de 10 beste DJ’s kunnen kenbaar maken. De stemmen worden vervolgens opgeteld binnen twee tot drie maanden vanaf het moment van de inzendingen wordt de uitslag bekend gemaakt.

Vorig jaar werd Armin van Buuren de eerste DJ in de geschiedenis van de DJ Mag die 4 jaar op rij tot ‘meest populaire DJ ter wereld’ werd gekozen. De hoogste nieuwe binnenkomer is in 2010 de Nederlandse DJ Dash Berlin, die in de Top 100 op nummer 15 binnenkwam. Nederland domineert met haar DJ’s de Top 10 van vorig jaar.

De Top 10 van het afgelopen jaar bestaat uit:

Plaats 2009 Land DJ
1 Stabiel Nederland Armin van Buuren
2 Gestegen Frankrijk David Guetta
3 Gedaald Nederland DJ Tiesto
4 Gestegen Canada Deadmau5
5 Gedaald Verenigd Koninkrijk Above & Beyond
6 Gedaald Duitsland Paul van Dyk
7 Gestegen Verenigd Koninkrijk Gareth Emery
8 Stabiel Duitsland Markus Schulz
9 Gedaald Nederland Ferry Corsten
10 Gestegen Zweden Axwell

De meeste DJ’s uit de DJ Mag Top 100 zijn tegenwoordig actief met Social Media en fans roeren zich ook elke dag als het gaat om hun idolen op de Social Media kanalen. Fascinerend is te zien wat er allemaal gezegd wordt, op welke tijdstippen dat gebeurt en tijdens welk incident of nieuwtje dat gebracht wordt. Hoe roepen de DJ’s hun fans op om te stemmen? Wat is het sentiment rond alle conversaties die plaatsvinden? Welke fan heeft er invloed op het stemmen? Welke kanalen worden er gebruikt door de DJ’s en fans? Neemt het aantal fans toe? Gaat de DJ met het grootse Social Media netwerk ook daadwerkelijk winnen?

Het stemmen voor de Top 100 van dit jaar is iets meer dan een week geleden begonnen en zal eindigen op 23 september aanstaande. De gehele periode zal #D2W de DJ’s uit de gehele Top 100 van 2010 monitoren. Vandaag in vergelijking de DJ’s uit de Top 10 van 2010. Hieronder enkele grafiekjes en tabelletjes: volgers, list-noteringen, tweets, conversatie-volume, sentiment en invloed zijn slechts enkele zaken waar naar gekeken wordt.

De eerste bevindingen uit de onderstaande grafiekjes en tabelletjes. Alle DJ’s groeien relatief met de trend van de Sociale Netwerken mee. Er is geen DJ die heel erg uit de pas loopt. Het sentiment rondom de conversaties van alle DJ’s is overwegend positief. Opvallend is het Twittergedrag op 19 juli jl. van alle DJ’s. Duidelijk blijkt dat ze allemaal veel te melden hebben gehad die dag, echter hebben ze het niet allemaal over hetzelfde topic getweet zo blijkt als we de conversaties nalopen. Toeval wellicht?!

Tot slot opvallend dat Deadmau5 erg goed scoort in de ‘word cloud’, een DJ naam bestaand uit een (1) woord is waarschijnlijk het geheim. De twitteraars AnnieGuetta en MarieGuetta scoren bijzonder goed als influencers. Klaarblijkelijk hele grote fans van David Guetta. Hun invloed is heel erg groot, we blijven ze monitoren. De DJ’s zijn overigens ook influencers in elkaars netwerk zo blijkt uit de Kloutscores. Dit klopt ook wel immers volgen veel DJ’s elkaar.

Een voorlopige tussenstand voor 2011 op het gebied van Social Media van de DJ’s uit de Top 10 van 2010. De grafieken en tabellen zijn tot stand gekom met behulp van Social Brand Builder.

Facebook Fanpage - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Facebook Fanpage - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Twitter Followers - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Twitter Followers - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Conversation over time - DJs from DJ Top 100 - 2011
Conversation over time - DJs from DJ Top 100 - 2011
Twitter Tweets - DJs from DJ Mag Top 100 - 2011
Twitter Tweets - DJs from DJ Mag Top 100 - 2011
Conversation Sentiment - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Conversation Sentiment - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Conversation Word Cloud - DJs from Dj Mag Top 100 2011
Conversation Word Cloud - DJs from Dj Mag Top 100 2011
Conversation Influencers - DJs from DJ Mag Top 100 - 2011
Conversation Influencers - DJs from DJ Mag Top 100 - 2011
Klout Score - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Klout Score - DJs from DJ Mag Top 100 2011
Klout Score Followers - DJs from DJ Top 100 - 2011
Klout Score Followers - DJs from DJ Top 100 - 2011

Misschien ook leuk om te lezen:

Related articles

Enhanced by Zemanta

Reacties

 1. Zoals aangegeven een lijst voor de Hardere Stijlen:

  Headhunterz
  Showtek
  D-Block & S-te-Fan
  Wildstylez
  Noisecontrollers
  Coone
  Korsakoff
  Angerfist
  Zatox
  B-Front
  Kutski
  Technoboy
  Zany
  Brennan Heart
  Psyko Punkz

  Ik denk dat dit wel de populairdere namen zijn die kans maken om in de DJ Mag 100 te kunnen komen.

Plaats jouw reactie