Onder de loep: YouTube video’s van Top DJ’s | #analytics

Wij zijn er bijna in de serie ‘Top DJ’s onder de loep’. Deze week de YouTube video‘s van onze Top DJ’s Armin van BuurenTiestoDavid Guetta, Chuckie en Ferry Corsten, die #D2W onder de loep aan het nemen is. De YouTube-kanalen zijn met behulp van TubeMogul geanalyseerd.

Net als bij de Facebook Fans van de Top DJ’s gaat het hier ook om ‘cumulatieve’ astronomische getallen. Uit het overzicht is op te maken dat David Guetta de YouTube-koning is van de vijf DJ’s. Met meer dan een 500 miljoen views is hij met afstand de leider. Zijn YouTube-kanaal is goed voor meer dan 68% van alle views. Een goede tweede is Tiesto, met bijna 200 miljoen views, gevolgd door Armin van Buuren met zo’n 21 miljoen views. Dj Chuckie heeft geen eigen YouTube-kanaal, zijn video’s zijn te vinden bij het kanaal van Dirty Dutch Music. Deze cijfers vallen in het niet bij het grote geweld van de andere vier DJ’s.

Kijkend naar de individuele video’s dan zie je dat David Guetta ook de Top 10 domineert. 80% van de video’s uit de Top 10 is van hem. In de Top 20 komen geen video’s voor van Armin van Buuren en Ferry Corsten. Zoals al eerder genoemd zijn de aantallen van Chuckie niet noemenswaardig. Het hoogtepunt van David Guetta in de afgelopen 3 maanden lag op 30 januari met meer dan 7 miljoen views op 1 dag. Dat zijn nog eens kijkcijfers!

Vind hieronder het complete overzicht. Klik op de afbeelding om de infograph te vergroten of te downloaden.

Infograph YouTube Views - Top DJ's

Bekijk ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie