Data: 24 uur Osama bin Laden onder de loep

Gisterenochtend wordt Nederland wakker met het nieuws dat Osama bin Laden door de Amerikanen is geliquideerd. Een grote geruchtenstroom komt op gang van de nieuwe en traditionele media. Gedurende de dag claimen diverse nieuwe media de primeur van het nieuws van de liquidatie. Het is alleen al boeiend om te zien op het net hoe de strijd tussen de traditionele en nieuwe media gaat over de rug van wereldschokkende onderwerpen.

Monitoring

Ik kon het dan ook niet kunnen laten om de monitoring op meer dan 25 kanalen niet aan te zetten om een idee te krijgen van de omvang van het aantal reacties dat plaatsvind op de diverse platformen. Met behulp van UberVu Social Metrics is de onderstaande infograph geproduceerd. Fascinerend om het volume van de reacties te zien op enkel en alleen Twitter. Zie ook in de infograph de sentiment meeting terug, de geografische en taal onderscheiding en de verdeling in geslacht. Door op de afbeelding te klikken kan deze gedownload of vergroot worden.


Infograph Social Media - Osama Bin Laden

Bekijk ook

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie