Infograph: Go Back To The Zoo | #infograph #gbttz

Go Back To The Zoo wordt in Nederland gezien als een van de succesvolste bands van de laatste tijd. Vooral de inzet van Social Media speelt volgens de kenners een grote rol. Voor #D2W reden genoeg om ze volgen. Hieronder het resultaat van de afgelopen 90 dagen verwerkt in een mooie infograph. Een overzicht bestaande uit het aantal views, mentions, sentiment, geslacht, sentiment ontwikkeling en top domeinen die verkeer genereren.

Voor degene die de band niet kennen wat achtergrond informatie via Wikipedia.

Go Back to the Zoo of GBTTZ is een Nederlandse poprockband. De band werd in Nijmegen opgericht door de twee broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang), en drummer Bram Kniest. Nadat zij naar Amsterdam verhuisden, ontmoetten zij bassist Lars Kroon in een rij voor een concert van de Amerikaanse band The Strokes. De gebroeders Hieltjes speelden voorheen al in de band The Pax, die in 2008 uit elkaar ging.

In 2008 bracht de groep in eigen beheer een gelijknamige ep uit. Deze plaat werd geproduceerd door Torre Florim, de zanger van de eveneens in Nijmegen opgerichte band De Staat. Na een optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door en het gebruik van het nummer “Beam Me Up” voor een reclame van Nike, tekende de groep in 2009 een platencontract bij Universal. Later bracht Go Back to the Zoo de singles “Electric” en “Beam Me Up” uit. Beide singles werden verkozen tot ‘single van de week’ door 3VOOR12. Op 4 juni 2010 werd een derde single uitgebracht, genaamd “Hey DJ”. Met “Electric” en “Hey DJ” behaalde Go Back to the Zoo tweemaal een 3FM Megahit.

Het debuutalbum van de band, genaamd Benny Blisto, verscheen op 13 augustus 2010.

Op 20 en 22 augustus 2010 speelde de band op Lowlands. De eerste keer traden ze op het Alpha-podium op als begeleidingsband van Dio, The Opposites en Flinke Namen. Op zondag gaf Go Back to the Zoo een eigen optreden in de India-tent. Het bestverkochte album op deze editie van Lowlands was Benny Blisto. Op 25 augustus 2010 werd bekend dat Go Back to the Zoo vanaf september 2010 als huisband zal fungeren van het praatprogramma De Wereld Draait Door. Iedere laatste vrijdag van de maand verzorgt de band de muziek in de zogeheten media-uitzending.

Het nummer Beam Me Up is tevens de Californication Nederland-track.

→ Bekijk hier de infograph

* Hyves is in de infograph buiten beschouwing gelaten, doch zal binnenkort ook een Hyves-analyse volgen.

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie