Lijstje: Top 10 Automerken 2013

Vorig jaar (2012) hebben we bij D2W een aantal malen bericht over automerken en Social Media. Hoe staan ze er begin 2013 voor?

Automerken en Social Media 2013BMW is van de eerste plaats verstoten door Volkswagen (VW) in de lijst met automerken in Nederland. In 2012 stond Bayerische Motoren Werke, afgekort BMW, bijna het gehele vorige jaar aan kop. Toch wist VW de positie over te nemen van BMW, door de groep mensen te vergroten.

De meeste cijfers zijn verbeterd, zo is er meer activiteit en interactie bij de meeste automerken. Ook het aantal volgers en vrienden is significant toegenomen. Een combinatie van o.a. hun Klout score, Buzz, Volger en Fans, Activiteit en nog een aantal parameters geeft de reputatie van een automerk aan op Rankingz. Door op de ‘i’ te klikken bij een merk worden er diverse infographics zichtbaar, alsmede lijstjes van beinvloeders van de reputatie van de automerken.

Toch is er nog wel een lange weg te gaan wanneer je kijkt naar bijvoorbeeld de invloed van de netwerken. Gemiddeld komt de Klout-score niet boven 50. Vergeleken met andere branches op Rankingz, bijvoorbeeld in de lijst Eurib2012 (de lijst van onmisbare merken in Nederland) kun je zien dat een dergelijke indicator bij andere merken hoger ligt. Overigens over de zin en onzin van Klout wordt druk gediscusieerd door diverse mensen, doch echter geeft Klout een goede indicatie waar een merk staat in het Social Media spectrum.

De automerken zijn op de goede weg maar is nog een hoop werk te verzetten. In ieder geval het begin is er …

Gerelateerd

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie