Achtergrond: 6 corona-must-reads van This Is Our House

Geschatte leestijd - 3 minuten

This Is Our House is het platform voor actuele feest- en festivalinformatie en voor verhalen en video’s over elektronische muziek. In dit artikel vind je zes must-reads over corona van This Is Our House. Ontdek hoe de elektronische muziekindustrie anticipeert op de corona-crisis en de gevolgen ervan.

1 | Welke invloed heeft corona op muziek?

Hoe zal de door corona geïnfecteerde (dance)muziek klinken en hoe zal de bijhorende scene eruitzien? De Nederlandse dance – trance en EDM in het bijzonder – piekte juist in economische dalen. Nederland liet cultureel niet de schouders hangen, maar stak de handjes in de lucht. Nog nooit gingen zoveel mensen naar festivals en feesten. En is er eigenlijk een relatie tussen muziek en crisis? Dat ontdek je in dit stuk.

2, 3 en 4 | Hoe anticiperen podia en deskundigen op corona?

Voor onze radioshow This Is Our House On Air ging Huisbaas Mark van Bergen in gesprek met 013’s interim-directeur Peter van der Aalst. “Het is een dominospel en we moeten elkaar overeind zien te houden”, vertelt hij. This Is Our House hield ook een rondvraag onder een breed scala van kenners. En het platform had de primeur: Awakenings komt in het laatste weekend van juni met een volledig virtuele editie van zijn festival. Check onderstaande links.

5 | Het laatste corona-nieuws

De mondiale ontwikkelingen binnen de coronacrisis volgen elkaar snel op, ook in relatie tot de dancebranche. TIOH houdt je wekelijks op de hoogte via een viraal journaal. Met het laatste coronanieuws uit Nederland en andere continenten en landen. Van drive-in events tot social distancing dansfeesten in Duitsland.

6 | Fantaseren over het eerste echte festival-bezoek

“Als een leeuw die een jaar lang droge kattenbrokjes moest eten, zo voel ik me.” This Is Our House-hoofdredacteur Mark van Bergen fantaseert vast over zijn eerste festivalbezoek na de coronacrisis, lente 2021. En hoe zo’n event er dan aan toegaat. “Wat is iedereen blij dat dit weer kan. Heerlijk.” Even wegdromen.

Luister ook

Wimbledon, het EK Voetbal gaan niet door in 2020. DJ’s en sprekers staan achter een Zoom scherm. Competities liggen stil en de event industrie in Nederland dreigt 3.5 miljard EUR kwijt te raken en er staan 50.000 banen op het spel.
Luister nu naar Live On Stage met Folkert Tempelman, Denis Doeland en Igor Beuker.

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie