Video: Everything is a remix

Hij zwerft al een tijdje over het net. Er zijn al diverse posts over geschreven. Everything is a remix is een vierdelige documentaire over de remix cultuur. Een cultuur die al jaren bestaat. Die doet denken aan het remixen van muziek, een fenomeen dat in de jaren tachtig erg populair is. In die tijd is dat nog voorbehouden aan mensen die apparatuur hebben en op een handige manier gebruik maken van de thans aanwezige techniek.

Deel 1 gaat over muziek, deel 2 over de filmindustrie en deel 3 over industriële innovaties ontstaan vanuit een ‘remix’. Zo kan iedereen immers iets toevoegen of aanpassen in de digitale wereld. Deel 4 gaat over het falen van het systeem. Hoe bescherming van rechten verkeerd uitgelegd en misbruikt wordt.

De handeling van creativiteit is omgeven door een mist van mythen. Mythen over creativiteit die ontstaat vanuit inspiratie. Dat originele creaties baanbrekend zijn. Het werk van genieën. Creativiteit is geen magie, stelt Kirby Ferguson de maker van de documentaires. Het gebeurt door het toepassen van gewone denkpatronen over bestaande zaken en daar iets aan toe te voegen. Niemand begint origineel. De mens moet wel kopiëren om een fundament van kennis en inzicht op te bouwen, zo stelt Ferguson in zijn documentaire serie.

Everything is a remix is een inspirerende 4-delige serie van Kirby Ferguson. In korte delen geeft hij inzicht in de remix cultuur van de filmindustrie en media. Alle delen zijn inmiddels uit en kun je onderstaand bekijken.

Lees ook


Ontdek meer van Digitaal Vermogen

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie