Data: Nederlandse YouTubers op een rijtje

Geschatte leestijd - 2 minuten

Een camera en een YouTube-kanaal is het enige wat nodig is. Opnemen, produceren en distribueren behoren tot de dagelijkse activiteiten. Nederlandse YouTubers zijn razend populair. Wie zijn nou de beroemdste Nederlandse YouTubers? Hoe presteren ze ten opzichte van elkaar? Een eerste inzicht.

YouTubers-lijst

In samenwerking met Omar Kbiri (Maak) keken DDMCA, Jibe, Rankingz en Fanalists naar een 30-tal YouTubers. In bovenstaande tabel vind je een snapshot van de maand Januari.

YouTube - Nederlandse vloggers Januari 2016.001

De getallen zijn ronduit indrukwekkend. De Top 3 – Kwebbelkop, Jelly en Enzo Knol – uit de lijst hebben gezamenlijk bijna 7 miljoen abonnees. Hun kanalen zijn inmiddels goed voor meer dan 2 miljard views. Deze views komen niet uit de lucht vallen. De YouTubers zitten niet stil. Ze produceren meer dan 50 filmpjes per maand, zo blijkt uit de tabel.

Productie ligt hoog

Als je je vandaag met de grotere YouTubers uit de lijst wil meten, dan betekent dat je gemiddeld meer dan 450 duizend ‘subscribers’ op jouw kanaal moet hebben. En minimaal 17 filmpjes zou je per maand moeten produceren om in het tempo mee te gaan. Dit zijn dit de YouTubers die een eenvoudigere route kiezen qua productie per video. Ze hebben een ijzersterke content belofte.

Bij Kwebbelkop zie je stunts en tricks in GTA5 en bij Enzo Knol kijk je mee door de cameralens zijn leven in. Hierdoor zijn ze in staat om veel producties te maken met een klein productiebudget. Andere kanalen kunnen ver mee komen met minder uploads door een unieker format of hoogwaardigere productiewaarde. Zoals de heren van StukTV, DylanHaegens en Mertabi. De middenmoot met YouTubers als Rutger Vink, Teske de Schepper en Croco Jill zijn hard op weg naar grote aantallen.

BN-ers die YouTuben

Begin 2015 begon 3FM-dj Giel Beelen met vloggen. Hij staat met 30 duizend abonnees en 1,3 miljoen views op de 31ste plaats. Voor hem ging een nieuwe wereld open. Hoe zal hij zich de komende tijd gaan verhouden tot de top van de YouTubers van Nederland? De meeste YouTubers uit de tabel zijn ruim 2 jaar begonnen met hun kanaal en hebben een voorsprong. Hebben zijn andere social media kanalen en de radio-uitzendingen op 3FM effect op de ontwikkeling van zijn kanaal?

Uiteraard zijn er nog meer Nederlandse YouTubers. Ook hebben sommige YouTubers meerdere kanalen. Bovenstaande lijst is een eerste indruk van het Nederlandse YouTubers-landschap en zal de komende tijd worden uitgebreid. Vul gerust hier de naam van een YouTuber die in de lijst moet in. Wordt vervolgd. 

* Snapshot = Momentopname van een bepaalde periode met gegevens om een beeld te krijgen over deze periode. Gezien de aantallen van een aantal YouTubers hard groeien, zijn de getallen niet ‘as is’ op het moment van schrijven, maar slechts bedoeld voor analyse.

Update: → Totale lijst met YouTubers

* Alle berichten over YouTubers vindt je hier …

Meer


(advertentie)

boek download edm en de digitale wereld.001

Reacties

Plaats jouw reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.