Data: Nederlandse YouTubers op een rijtje

Geschatte leestijd - 4 minuten

Een camera en een YouTube-kanaal is het enige wat nodig is. Opnemen, produceren en distribueren behoren tot de dagelijkse activiteiten. Nederlandse YouTubers zijn razend populair. Wie zijn nou de beroemdste Nederlandse YouTubers? Hoe presteren de vloggers en influencers ten opzichte van elkaar? Een eerste inzicht.

Nederlandse YouTubers in een lijst

In samenwerking met Omar Kbiri (Maak) keken DDMCA, Jibe en Rankingz naar een 30-tal Nederlandse YouTubers. In bovenstaande tabel vind je een snapshot van de maand Januari.

YouTube - Nederlandse vloggers Januari 2016.001
Data van de Nederlandse YouTubers

De getallen zijn ronduit indrukwekkend. De Top 3 – Kwebbelkop, Jelly en Enzo Knol – uit de lijst hebben gezamenlijk bijna 7 miljoen abonnees. Hun kanalen zijn inmiddels goed voor meer dan 2 miljard views. Deze views komen niet uit de lucht vallen. De jongens en meisjes zitten niet stil. Ze produceren meer dan 50 filmpjes per maand, zo blijkt uit de tabel.

Productie ligt hoog

Als je je vandaag met de grotere YouTubers uit de lijst wil meten, dan betekent dat je gemiddeld meer dan 450 duizend ‘subscribers’ of volgers op jouw kanaal moet hebben. En minimaal 17 filmpjes zou je per maand moeten produceren om in het tempo mee te gaan. Dit zijn dit de YouTubers die een eenvoudigere route kiezen qua productie per video. Ze hebben een ijzersterke content belofte.

Bij Kwebbelkop zie je stunts en tricks in GTA5 en bij Enzo Knol kijk je mee door de cameralens zijn leven in. Hierdoor zijn ze in staat om veel producties te maken met een klein productiebudget. Andere kanalen kunnen ver mee komen met minder uploads door een unieker format of hoogwaardigere productiewaarde. Zoals de heren van StukTV, DylanHaegens en Mertabi. De middenmoot met YouTubers als Rutger Vink, Teske de Schepper en Croco Jill zijn hard op weg naar grote aantallen.

BN-ers die YouTuber zijn

Begin 2015 begon 3FM-dj Giel Beelen met vloggen. Hij staat met 30 duizend abonnees en 1,3 miljoen views op de 31ste plaats. Voor hem ging een nieuwe wereld open. Hoe zal hij zich de komende tijd gaan verhouden tot de top van de YouTubers van Nederland? De meeste YouTubers uit de tabel zijn ruim 2 jaar begonnen met hun kanaal en hebben een voorsprong. Hebben zijn andere social media kanalen en de radio-uitzendingen op 3FM effect op de ontwikkeling van zijn kanaal?

Uiteraard zijn er nog meer Nederlandse YouTubers. Ook hebben sommigen meerdere kanalen. Bovenstaande lijst is een eerste indruk van het Nederlandse YouTubers-landschap en zal de komende tijd worden uitgebreid. Wordt vervolgd. 

* Snapshot = Momentopname van een bepaalde periode met gegevens om een beeld te krijgen over deze periode. Gezien de aantallen van een aantal YouTubers hard groeien, zijn de getallen niet ‘as is’ op het moment van schrijven, maar slechts bedoeld voor analyse.

Update: → Totale lijst met YouTubers

* Alle berichten over YouTubers vindt je hier …

Meer


>> Meer over het optimaliseren van jouw Digitaal Vermogen lezen? Download de digitale bundel van drie boeken ter waarde van 75.- Euro. Tijdelijk helemaal voor niets! Download ze hier …

>> Masterclass of workshop digitale transformatie boeken? Kijk dan hier …

>> Kijk ook naar Trends In Business met de aflevering over digitale transformatie


Bekijk alle afleveringen van Live On Stage

Ben je ondernemer of werkzaam in sport, media en entertainment?
Geen KO oplopen tijdens de coronacrisis? Kijk naar Live On Stage!

Bekijk ook

Verbinding hebben met fans en bezoekers is essentieel voor het businessmodel van festivals en evenementen. Hoe je moet veranderen? Aan de hand van 5 doelen, 9 stappen en 12 analyses is het mogelijk duurzame relaties aan te leggen en het businessmodel veilig te stellen.
Op 16 april 2020 sprak ik tijdens Connecting The Dots. Het online event van Momice. Samen met Rutger Bremer en Robert Daverschot keek ik naar het Digitaal Vermogen en het groeien buiten je netwerk (Grow beyond your network) voor (B2B-)evenementen-organisatoren. In de keynote-sessie kwamen de volgende punten kwamen aan bod. Hier een samenvatting en transcript van de sessie in zes onderdelen.

Check ook

Boeken van Denis Doeland
De boeken van Denis Doeland zijn ook digitaal als bundel te downloaden
verkrijgbaar via scribd en issuu
De boeken van Denis Doeland zijn digitaal te lezen bij Scribd en Issuu
bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via bol.com
De boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Boeken van Denis Doeland zijn verkrijgbaar via Managementboek
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

13Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie