In vergelijking: Mark Rutte en Geert Wilders | #vergelijking

Sociale Media als Hyves, Facebook, Twitter en YouTube zijn de afgelopen jaren explosief gegroeid tot communicatieplatformen die niet meer weg te denken zijn. Dit zou de rol van de overheid en de politiek drastisch kunnen doen veranderen. Veel besproken voorbeelden uit binnen- en buitenland zouden hun succes te danken hebben aan sociale media. Ondanks dat sociale netwerken niet op hun grootste kracht worden ingezet, blijkt wel dat Twitter verreweg het populairste medium is om over politiek te praten. Hoe verhouden de cijfers van Minister President Mark Rutte en Gedoogpartner Geert Wilders zich tot elkaar?

Eerder in 2011 heeft #D2W al Mark Rutte, Geert Wilder en Maxime Verhagen vergeleken, de laatste 9 Maanden in 2011 hield DDMCA voor #D2W de conversaties op meer dan 20 kanalen in de gaten. Uiteengezet in twee infographics: Mentions, Retweets, Check-ins, Distributiekanalen, Sentiment en Geografische spreiding over Mark Rutte en Geert Wilders.

Infograph Mark Rutte 9 Maanden 2011

Infograph Geert Wilders 9 maanden in 2011

Het is aardig dat sommige politici aan het Twitteren zijn geslagen of hun profiel op sociale netwerksites ineens uitgebreid zijn gaan gebruiken. Doch lijkt het erop dat politieke partijen, danwel politici geen juiste waardeschatting van de mogelijkheden die sociale media heeft maken? Ook lijkt het er bij de meesten op dat het aan een professionele sociale mediastrategie ontbreekt waarvan alle politici binnen de partij zouden kunnen profiteren.

(Foto bron: RNW)

Andere relevante posts:

Misschien ook leuk om te lezen:

Andere mogelijk interessante zaken:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

5Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie