Presentatie: Eurosonic/Noorderslag 2012 – Social Media Ranking | #presentatie

Meer dan ooit is Social Media en het hebben van een ‘online presence’ een uiterst belangrijk onderdeel van de marketing en communicatie van een artiest, band of DJ. Is een  score via de diverse online platforms net zo belangrijk als de positie in de reguliere charts? Vrijdag 13 januari j.l. zijn deze vragen op Eurosonic/Noorderslag 2012 tijdens een panel besproken. Hoe zit het met de waarde van je ranking en hoe hier zo hoog mogelijk te scoren?

DDMCA heeft tijdens Eurosonic/Noorderslag 2012 middels een presentatie Rankingz laten zien. In deze korte presentatie zie je hoe bijvoorbeeld de online reputatie van ‘Go Back to the Zoo’ in tijd van een paar dagen is toegenomen en wie de beinvloeders hiervan zijn geweest.

Wat zou het effect kunnen zijn van dit soort lijstjes? Programmeurs en Boekers zullen naast dat ze doodgegooid worden met demo’s, internetfilmpjes en mailtjes van allerlei managers en vertegenwoordigers steeds meer inzicht krijgen in hoe Artiesten, Bands en DJ’s zich manifesteren op het internet. Waarom nog een artiest, band of DJ boeken die helemaal geen online presence heeft? Als er online geen fans zijn, zijn er waarschijnlijk ook geen fans die naar een optreden, concert of evenement komen zou een simpele redenering kunnen zijn.

Het wordt eenvoudiger nieuwe Artiesten, Bands of DJ’s te signaleren. Risico’s kunnen worden verkleind door Artiesten, Bands en DJ’s te programmeren in te grote zalen of podia doordat inzichtelijk wordt hoe groot hun fanbase of gevolg nu eigenlijk is en waar deze vandaan komt.

Rankingz heeft inmiddels afgetrapt met 16 bands en naar verluidt worden er komende week meerdere artiesten en bands toegevoegd. In samenwerking met Sieb Kroeske (Perfect & More, Hogeschool InHolland) worden er nog 300 tot 400 bands toegevoegd de komende tijd.

Artiesten, Bands en DJ's op Rankingz

Het aantal verkopen is niet meer de belangrijkste factor, zo lijkt het. Views, plays, mentions, verkeer, sentiment en online bezoekers zijn enkele van de factoren die relevant zijn geworden voor een Artiest, Band of DJ. Online reputatie zal straks het succes van een Artiest, Band of DJ gaan bepalen is het inzicht dat zo langzamerhand ontstaat. De Top 40 of de Mega top 100 verliezen hun kracht als graadmeter. Zijn Social Media Rankings dan de nieuwe hitlijsten?

Ben je een artiest, band of DJ en je wilt je aanmelden bij Rankingz, dat kan. Gewoon hier klikken ….

Klein voorbeeld van lijstje Nederlandse Artiesten en Bands:

Vind hieronder andere columns op #D2W:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

9Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie