Infographic: Data als plaatjes met o.a. Caro Emerald | #visualisatie

Het doel van datavisualisatie is om gegevens inzichtelijk te maken met behulp van afbeeldingen. De term infographic is verkorting van de Engels term: “information graphics“. In het Nederlands is dit begrip niet nader gedefinieerd en bestaat er geen overeenstemming, welke vormen van informatie en ontwerpen onder de “infographic” vallen.

Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit wordt gedaan in de vorm van een kaart, grafiek, bord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. De infographic is bedoeld voor het overdragen van informatie, data en kennis.

#D2W heeft het afgelopen jaar diverse infographics gepubliceerd. Deze zijn samengevoegd in een bundel. Vind hieronder infographics van Blackberry, Steve Jobs, Mark Rutte, Geert Wilders, Nike, PUMA, Adidas, Reebok, Osama Bin Laden, Gijs Thio, Armin van Buuren, Caro EmeraldMarlies Dekkers en meer …

Bekijk de infographics als een presentatie.

Download hier alle infographics van DDMCA die op #D2W zijn verschenen.

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie