YouTube film: Life in a day | #lifeinaday #youtube

Dinsdag 8 Februari j.l. ben ik naar de premiere van de YouTube film ‘Life in a day’ geweest.

Op 24 juli 2010 hebben duizenden mensen van over de hele wereld video’s over hun leven ge-upload naar YouTube en hebben zo meegewerkt aan de film Life in a Day.

Tijdens de presentatie van een van de managers van YouTube is mij duidelijk dat het eigenlijk een historisch experiment betreft om een film te maken over één enkele dag op aarde. Uit de meer dan 80.000 ingediende video’s, die goed zijn voor meer dan 4.500 uur film hebben producent Ridley Scott en regisseur Kevin MacDonald een 90 minuten durende documentaire gemaakt. Er zijn uiteindelijk fragmenten van 900 mensen gebruikt, waaronder 5 Nederlanders.

Alle dagelijkse thema’s als liefde, dood, geboorte, oorlog en vele andere komen terug in de film. Na de film, die mij 90 minuten heeft geboeid, heb ik me gerealiseerd dat het een tijdscapsule betreft van een zomerse dag in 2010. Alle stukjes film, die boeiend achter elkaar zijn gemonteerd en voorzien van prachtige filmmuziek door Matthew Herbert, zijn tenslotte een momentopname gemaakt door ‘normale’ mensen op een dag. Ik kijk uit naar het moment wanneer we hem op YouTube nog een keer kunnen bekijken.

Lees ook:

Enhanced by Zemanta
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie