Achtergrond: Let tijdens de coronacrisis op je digitale hartslag

content marketing

Geschatte leestijd – 4 minuten

Het coronavirus heeft een gigantische impact op de maatschappij. Bijna heel Nederland werkt thuis, het aantal besmettingen stijgt nog steeds, festivals worden afgelast en bedrijven dreigen failliet te gaan. Veel marketeers en ondernemers vragen zich af of het op dit moment loont om in te zetten op social media en communicatie. In dit blog vind je het antwoord op die vraag.

>> Luister hier naar de podcast Digitaal Vermogen

Coronavirus werkt ontwrichtend

In verschillende artikelen op deze site lees je over de ontwrichtende werking van het coronavirus. Lees onderstaande artikelen om snel up-to-spead te zijn over de huidige status van het virus en de mogelijke impact van Covid-19:

Waarom nu communiceren?

Veel marketeers en ondernemers stellen zich de vraag of het loont om nu in te zetten op marketing of communicatie. Waarom zou je nu van je laten horen op social media als Nederland toch thuis zit? We bezoeken geen festivals, gaan niet op vakantie, kopen geen kleding: waarom zou ik als merk op dit moment met mijn achterban communiceren?

Tel daarbij op: veel ondernemingen zitten in zwaar weer. Ze zijn druk bezig met het snijden in kosten, vermijden van extra uitgaven en het simpelweg redden van de toekomst van het bedrijf. Elke uitgave of inspanning wordt nog eens extra tegen het licht gehouden. Marketing moet efficiënter zijn dan ooit.

De digitale hartslag

Toch raad ik bedrijven, merken en artiesten aan om ook nu van zich te laten horen. Wie succesvol is in het digitale domein, houdt zich vaak aan drie kernprincipes van het uitgeven van (online) content. Deze regels zijn: wees relevant, consistent en toon daarin discipline. Door regelmatig content uit te geven, ontwikkel je een ritme. Dit ritme noem ik de digitale hartslag.

Regelmatig content uitgeven betekent: met een terugkerend ritme, ook als de omstandigheden veranderen. Dus: ook nu. Reclameman Fons van Dyck deed trouwens onderzoek naar grote recessies. Dat onderzoek toont aan dat doorgaan met communiceren tijdens een crisis, je op de lange termijn geen windeieren legt. Doe er je voordeel mee! Lees ook onderstaande artikelen over succesvolle ondernemers: van rapper Donnie en Andy van der Meyde tot gamevloggers: iedereen werkt aan zijn digitale hartslag.

Luister ook

Digitaal Vermogen de podcast van Denis Doeland. Wekelijks de berichten van het blog Digitaal Vermogen van Denis Doeland één voor één’ verteld door Dave Albers. Elke maandag een nieuwe episode. Eerdere episodes in deze podcast zijn tot en met 18 maart 2019 alle losse hoofdstukken (en tussen 19 maart en 19 april 2019) alle vijf de delen van mijn boek Digitaal Vermogen.

Bekijk ook

Digitaal Vermogen het boek uit 2018 van business-hacker Denis Doeland roept bedrijven en organisaties op om data op te nemen in hun bedrijfsbalans en de fanrelatie te optimaliseren. De voormalig ID&T-er deelt zijn #inzichten op basis van praktijkervaring, zijn kijk op de #toekomst en geeft een #handleiding hoe alles uit je relatie met fans en klanten te halen. Nu relevant en urgent!

Denis Doeland tijdens EMERCE eDay 2019

Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl

Plaats jouw reactie