Opmerkelijk: Deadmau5 produceert live voor fans | #opmerkelijk

Op #D2W schrijven we regelmatig over ‘Investeren in fans‘. Gisterenavond en nacht heb je kunnen zien hoe Deadmau5 gedurende een aantal uur ‘live’ aan het produceren was voor de webcam. Een ultieme fan-artiest beleving als je het #D2W zou vragen.

Deadmau5 produceert live voor fans

De productie die is gemaakt kun je in de vorm, zoals deze tot op dat moment gereed was, downloaden. Een mooie vorm van connectie maken met de fans.

Deadmau5 (uit te spreken als dead mouse, Engels voor “dode muis”) is de artiestennaam van Joel Thomas Zimmerman (Toronto, 5 januari 1981), een Canadese dj, producer en maker van met name progressive house, electrohouse, trance en dubstep.

Hij werd pas echt beroemd toen zijn nummer Arguru op Tiësto’s remix-cd In Search of Sunrise 6: Ibiza verscheen. In november 2008 heeft hij zijn debuutalbum Random Album Title uitgerbacht. Hierop staan onder andere de hitsingles Faxing Berlin en I Remember. De laatste is een samenwerking met DJ en producer Kaskade en zangeres Haley Gibby. Zijn tweede album For Lack of a Better Name is in oktober 2009 verschenen. Hoewel dit album destijds is gepresenteerd als een compilatiealbum, bevat het uitsluitend eigen, nooit eerder op een album verschenen producties. Dit album is wat experimenteler dan Random Album Title. Zijn derde album 4×4=12 is uitgebracht in december 2010.

Deadmau5 staat bekend om het dragen van een helmachtig kostuum in de vorm van een ‘cartooneske’ muizenkop tijdens zijn optredens. Het design hiervoor heeft hij zelf ontworpen toen hij een 3D-programma’s wilde leren gebruiken. De muizenkop gebruikt hij als beeldmerk. Deadmau5 staat momenteel in de Top 10 van Rankingz.

Ook interessante dingen om te lezen

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie