Video: Waarom muzikanten meer dan een viral video nodig hebben

Via Mashable is een video te zien van Billy Corgan. Als gitarist en mede-oprichter van de Smashing Pumpkins, heeft Billy Corgan in de voorhoede gestaan van een van de belangrijkste muziekbewegingen in de geschiedenis. En hij is nog niet klaar. 

Smashing Pumpkins

De¬†Pumpkins¬†hebben¬†een nieuw album dat uitkomt in juni. Corgan verdeelt tegenwoordig zijn tijd tussen het maken van muziek en¬†het helpen van artiesten.¬†Hij wil¬†talentvolle¬†muzikanten helpen een meer lucratieve¬†carri√®re te hebben door hun fans¬†in te schakelen.¬†Tegelijkertijd doet hij¬†een beroep op¬†fans –¬†die een meer dan cruciale rol spelen voor de carriere van de artiest dan¬†ooit tevoren – om te investeren in¬†de artiesten waarvan ze houden.

Corgan, is geen onbekende als het gaat over controverse, hij is van mening dat de muziekindustrie op dit moment dusdanig is gestructureerd dat het bereiken van het succes dat zijn band destijds heeft gehad niet meer mogelijk is. Corgan gelooft niet dat de Pumpkins als ze op dit moment zouden debuteren hetzelfde succes zouden gehad als destijds.

Andere columns

Voor #D2W is de aankondiging van Corgan geen nieuws immers de afgelopen 2,5 jaar heb je middels columns en posts al op #D2W kunnen lezen dat de fan centraal stellen een van de belangrijkste zaken dient te zijn als je hedentendage muziek uitbrengt. Lees hieronder de diverse posts en columns.

Misschien ook interessant

Gerelateerde posts

Misschien ook leuk

Plaats jouw reactie