Cijfers: Bezoekersaantallen sites in Nederland

In het aankomende boek ‘vanAnaloognaarDigitaal.nu’ hebben we het over het in kaart brengen van het internetlandschap. Goede cijfers die daar bij helpen zijn bijvoorbeeld van het analytics-bedrijf comScore. Een overzicht van de meest bekeken video-platformen van Nederland, tezamen met het aantal unieke bezoekers in de maanden Augustus en September van 2013.
top-20-sites-the-netherlands-september-2013

mmx-netherlands-august-2013

Top-20-video-properties-the-netherlands-september-2013

Even wat duiding (bron: Stichting Domeinregistratie Nederland) natuurlijk:

  • Nederland heeft in Europa het hoogste percentage mensen met toegang tot internet.
  • 87% van de Nederlanders gebruikt internet dagelijks.
  • Gemiddelde online tijd op werkdagen 4 uur 48 minuten, vrije dagen 4 uur 18 minuten.
  • 42% van de Nederlanders had in 2012 toegang tot internet via een smartphone (31% in 2011), 27% van de Nederlanders heeft toegang tot internet via een tablet (10% in 2011).
  • 77% van de Nederlanders is actief op één of meer sociale netwerken.
  • Driekwart van de Nederlanders kocht iets online in 2012.
  • Het opzoeken van informatie en e-mailen zijn de belangrijkste online activiteiten. Onder jongeren is berichten lezen en posten op social media de grootste activiteit.

Ook het CBS gaf onlangs wat cijfers uit. De smartphone heeft de laptop verdrongen als apparaat voor mobiel internet. Vooral veel jongeren gebruiken de smartphone vrijwel dagelijks om onderweg online te gaan. In Nederland ligt het gebruik van mobiel internet ruim boven het gemiddelde in de EU.

Het gebruik van internet is voor velen niet beperkt tot thuis of op het werk: zes op de tien ging in 2012 ook onderweg online, vooral via de smartphone. Tot 2010 gebruikte de internetgebruiker daarvoor vaker een laptop dan een smartphone. De tablet, die voor het eerst werd gemeten in 2012, werd door bijna 20 procent van de mobiele internetters gebruikt.

Vooral veel jongeren internetten onderweg. Ruim zeven op de tien 12- tot 25-jarigen gebruiken daarvoor hun smartphone, de meesten van hen vrijwel dagelijks. Bijna de helft gebruikt (ook) een laptop, en een kwart een tablet om onderweg online te gaan. De smartphone is ook bij 25- tot 45-jarigen het populairste apparaat voor mobiel internet. In de hoogste leeftijdsgroep wordt de laptop vaker gebruikt dan de telefoon, en de tablet vrijwel even vaak. Werkenden gebruiken anderhalf keer zo vaak mobiel internet als niet werkenden (66 tegen 39 procent).

Lees ook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

+ Er zijn geen reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie