Uitgelicht: lancering vanAnaloognaarDigitaal

Geschatte leestijd – 2 minuten

In Amsterdam werd afgelopen donderdag het nieuwe boek ‘vananaloognaardigitaal.nu’ gepresenteerd. Naast de gratis te downloaden digitale versie is het ook als paperback verkrijgbaar.

Keynote sprekers

De presentatie van het boek werd ingeleid door topman Daan Witteveen van Deloitte en de bekende ondernemer Duncan Stutterheim. Witteveen, M&A specialist bij Deloitte, ging in op de dynamiek van corporate venturing. Stutterheim sprak, met het boek losjes in zijn hand, over de invloed van digitalisering op zijn eigen onderneming. Hij ziet hoe de digitalisering de muziekindustrie weer uit het dal van afgelopen jaren trekt.

Uiteindelijk wordt iedere markt door de digitalisering aangeraakt volgens auteur Ger Hofstee. Hij wijst nog eens op het feit dat vandaag 85% van het koopproces van een klant al is doorlopen voordat een klant contact zoekt met het bedrijf. Ook infiltreren nieuwe bedrijven in de keten omdat ze meer weten van het koopproces van de klant dan de originele aanbieder van het product. Hofstee gaf het voorbeeld van Google in relatie tot verzekeringen. Dat proces begrijpen is de strategische sleutel voor veel ondernemingen. Hofstee is een praktijkman die op dat terrein veel ondernemingen begeleidt. Doeland legde daarna het internet ecosysteem nog eens overzichtelijk uit. In zijn visie moet internet benaderd worden als profitcenter, en niet als costcenter.

Nieuwe digitale maatschappij

Het boek biedt interessante feiten over onze nieuwe digitale maatschappij. De belangrijkste vraag is hoe bedrijven en organisaties hierop moeten reageren. De auteurs geven daar antwoorden op in het boek. Een must voor iedere CEO die ziet dat markten veranderen en managers die begrijpen dat de wereld aan het veranderen is. Het boek staat vol met praktische businesscases over herkenbare bedrijven als Nestle, Zalando, Coca Cola, Spotify, etc. Voor iedereen die de slag van analoog naar digitaal wil begrijpen, is het de moeite waard het boek te lezen.

* Deze post verscheen ook op Digital Economics


Luister ook


Bekijk ook


Check ook

Boeken van Denis Doeland

ook digitaal te lezen bij

verkrijgbaar via scribd issuu

ook te bestellen bij

bestel de boeken van Denis Doeland bij Bol.com
de boeken van Denis Doeland verkrijgbaar bij managementboek.nl
Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

2Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie