Vrijdagvideo: ‘Everything is a remix’ | #vrijdagvideo

Hij zwerft al een tijdje over het net. Er zijn al diverse posts over geschreven, toch wil #D2W niet achter blijven. Everything is a remix is een vierdelige documentaire over de remix cultuur. Een cultuur die al jaren bestaat en die doet denken aan het remixen van muziek, een fenomeen dat in de jaren tachtig erg populair is. In die tijd is dat nog voorbehouden aan mensen die apparatuur hebben en op een handige manier gebruik maken van de thans aanwezige techniek.

Deel 1 gaat over muziek, deel 2 over de filmindustrie en deel 3 over industriële innovaties ontstaan vanuit een ‘remix’. Tegenwoordig is dat in mindere mate het geval. Zo kan iedereen immers iets toevoegen of aanpassen in de digitale wereld.

De handeling van creativiteit is omgeven door een mist van mythen. Mythen over creativiteit die ontstaat vanuit inspiratie. Dat originele creaties baanbrekend zijn, en het werk van genieën. Creativiteit is geen magie stelt Kirby Ferguson de maker van de documentaires: het gebeurt door het toepassen van de gewone denkpatronen over bestaande zaken. Niemand begint origineel. De mens moet wel kopiëren om een fundament van kennis en inzicht op te bouwen, zo stelt Ferguson in zijn documentaire serie.

Everythis is a remix is een inspirerende 4-delige serie van Kirby Ferguson. In korte delen geeft hij inzicht in de remix cultuur van de filmindustrie en media. De eerste drie delen zijn inmiddels uit en kun je onderstaand bekijken.

One thought on “Vrijdagvideo: ‘Everything is a remix’ | #vrijdagvideo

  1. Pingback: Leesvoer: Week 31 op D2W | #D2W #leesvoer | Doeland's Digitale Wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s