Data: Zoekvolumes Top 20 DJ’s

De afgelopen tijd keken DDMCA en T for the Job samen naar de zoekvolumes van de Top 20 dj’s uit de DJ Mag Top 100. Onderstaand de grafieken met het gemiddelde volume per maand over de afgelopen 12 maanden.

Search volumes DJ Mag Top 20.001 Search volumes DJ Mag Top 20.002

Als je kijkt naar het overall volume inclusief aanvullende keywords als album, agenda, booking, music, songs en tickets wordt de lijst aangevoerd door David Guetta, gevolgd door Skrillex en Calvin Harris. Wanneer je kijkt naar de muziek gerelateerde zoekopdrachten zie je dat vooral dat Deadmau5 het erg goed doet. Daarentegen wordt naar de agenda van Skrillex het meest gezocht. In combinatie met tickets scoort Calvin Harris het beste.

Zoekvolumes zeggen iets oever de digitale reputatie van dj’s. Immers wanneer er naar een specifieke dj gezocht wordt kan het impliceren dat hij interessant en relevant is op het moment dat naar hem gezocht wordt. Wanneer je kijkt naar de volumes ten opzichte van het aantal social media connecties, interacties en de mate van engagement dan zie je dat deze in de buurt van elkaar komen.

Bekijk meer


(advertentie)

Download eBook

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

1 Reactie

Voeg toe

Plaats jouw reactie