In vergelijking: Prestaties websites Dance labels blijven achter

Nederlandse Dance labels zijn populair in binnen en buitenland. Al jarenlang gebruiken zij hun websites om zichzelf te promoten via internet. Maar hoe goed doen hun websites het eigenlijk?

Er zijn talloze redenen waarom je een website zou kunnen laten bouwen. Belangrijk is dat je als Dance label online vindbaar bent. Om die reden is het belangrijk dat de website die je laat maken, gevonden wordt door alle bekende zoekmachines en optimaal presteert zodat de kosten die je hebt gemaakt zoals voor de bouw en/of onderhoud van de website legitiem en verantwoord zijn.

Wat kun je leren van de website van van vijf toonaangevende Dance labels? Hoe is het gesteld met de zoekmachine-optimalisatie, de snelheid van de website, het gebruik van metatags en keywords, de tekst/plaatjes ratio enzovoorts.

#D2W heeft met behulp van Woorank een overzicht gemaakt hoe vijf toonaangevende Dance labels er in Nederland voor staan met hun website. Gekeken is er naar de websites van Dance labels Cloud 9 Dance, Armada Music, Blackhole Recordings, Be Yourself Music en Spinnin Records. Hieronder alle bevindingen bij de labels.

De websitescore is een cijfer op een schaal van 100 punten, die de prestatie op het gebied van internetmarketing vertegenwoordigt. Het algoritme is gebaseerd op 50 criteria, waaronder zoekmachine gegevens, structuur van de website, prestatie van de website en andere relevante zaken. Een score lager dan 40 betekent dat er op veel gebieden valt te verbeteren. Een score boven de 70 is een goed teken en het betekent dat de website waarschijnlijk goed is geoptimaliseerd.

Uit het onderstaande overall score-overzicht blijkt dat alleen de website van Armada Music een ruim voldoende scoort. De andere vier labels hebben nog een aardige weg te gaan als het gaat om website-optimalisatie kijkende naar onder andere de snelheid van de website, zoekmachineoptimalisatie, de W3C-validiteit en content zaken als Text/HTML ratio e.d.

Website Scores Dance Labels
Website Scores Dance Labels

Geniteresseerd in alle rapporten? Bekijk hier de uitgebreide rapporten en aanbevelingen voor de Dance labels.

Andere relevante posts:

Misschien ook leuk om te lezen:

Andere mogelijk interessante zaken:

Denis Doeland http://www.denisdoeland.com

Slashie: Author, Blogger, Maven, Disruptor, Numerati and Transformer. Passion for IP/Data/Tech/Internet/Social Media and what's next ...

Wellicht vind je dit ook leuk

Meer door Denis Doeland

34Reacties

Voeg toe

Plaats jouw reactie